DRŽAVNI sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivkovićizjavila je jutros da je Ninoslav Jovanović još u bekstvu i da je naoružan- ima vatreno oružje, nož i žilet. Ona je rekla i da je Malčanski berberin sve vreme maltretirao svoju žrtvu, mala Monika Karimanović (12) je bila mučena i zlostavljana. Popović Ivković upozorila je roditelje da povedu računa, iskazujući bojazan da on u toku bekstva ne otme još neko dete!

Inače, direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanoć je izjavio da je Monika stabilno, da su joj površinske rane koje je imala sanirane, kao i da je upotrebljeno termo ćebe, jer joj je bilo mnogo hladno.

PROČITAJTE JOŠ - "Živ im u ruke neću pasti": Monika policiji otkrila šta joj je Malčanski berberin poslednje rekao

- Noć je protekla mirno. Monika je prvi put posle deset dana spavala mirno zajedno sa svojom majkom. Nastavlja se rad, rade se sve neophodne analize. Monika je u stabilnom stanju, bez ikakvih poremećaja. One površinske povrede su sanirane, danas nastavljamo intezivan rad po nalogu ministara sa psihologom i ljudima iz socijalne službe da bi se uz pomoć struke prevazišlo Monikino loše iskustvo - rekao je Radovanović. -Čim je primljena kolege iz Dečije hirurgije sprovele su sve procedure, upotrebljeno je i termo ćebe jer je bila promrzla, bilo joj je mnogo hladno. Uspeli smo da je stabilizujemo.

Dragoljub Živanović, zamenik direktora Dečije klinike koji je bio dežuran noćas dodao je da je Monika komunikativna, dobra i da se odmorila noćas posle više dana.

- Uzela je malo hrane, stabilna je i nastavlja se rad sa njom.