POSLE nepunih deset dana od ubistva Dragana Pantelića (55), vlasnika menjačnice "Maps" u Ulici 22. oktobar u Zemunu, pripadnici MUP Srbije identifikovali su i priveli dvoje osumnjičenih za ovaj zločin. Uhapšeni su Branislav M. (40), za kojeg se veruje da je upucao Pantelića, i njegova supruga Georgina J. M. (36), koja se sumnjiči da mu je pomogla u izvršenju ovog zločina.

Iz policije navode da prvi rezultati istrage ukazuju da je, navodno, Branislav, 17. decembra, u kasnim večernjim satima ušao u menjačnicu i u Pantelića ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, a zatim mu tupim predmetom zadao više udaraca u glavu. Od zadobijenih povreda, vlasnik "Mapsa" je preminuo na licu mesta.

Branislav M. je potom, kako se sumnja, iz menjačnice uzeo veću količinu novca i otišao kod Georgine. Zajedno su uništili tragove i sakrili pištolj kojim je ubijen Pantelić. Osim toga, policija sumnja da je Georgina pre nego što je zločin počinjen, u više navrata obilazila i osmatrala menjačnicu i sve što se dešava oko nje.

Branislav M. i Georgina J. M. biće nakon zadržavanja od 48 sati, uz krivičnu prijavu za teško ubistvo, odnosno pomaganje, privedeni na saslušanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Istraga će utvrditi šta je sve prethodilo i kako je tačno izvršen zločin, ali prema prvim informacijama, utvrđeno je da je Branislav iznajmio automobil u jednoj rentakar agenciji, kao i da je to vozilo kasnije viđeno parkirano ispred menjačnice gde je ubijen Pantelić. Navodno, baš to vozilo viđeno je parkirano i kobne večeri, preko puta kozmetičkog salona, koji se nalazi pored menjačnice.

PROČITAJTE JOŠ - Napadač čekao da vlasnik uđe u salon, pa mu prišao s leđa, otkriven i mogući motiv likvidacije: Novi detalji ubistva u Zemunu

Nezvanično, Branislav je najpre sa pištoljem upao u menjačnicu i tražio od Pantelića da mu preda novac, što je ovaj odbio. Usledila je pucnjava u kojoj je vlasnik "Mapsa" ubijen i potom opljačkan. Osumnjičeni Branislav koji je bio krvav nakon surovog ubistva, pobegao je iznajmljenim automobilom, u kojem su kasnije nađeni tragovi krvi. Ipak, čekaju se rezultati DNK analize, a Branislav M. je, kako saznajemo, već poznat policiji, jer je i ranije hapšen zbog razbojništava.

Beživotno telo Dragana Pantelića na podu lokala primetio je jedan od komšija, koji je tuda šetao psa. On je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. U prvi mah se, istina, nije znalo da li je reč o samoubistvu ili ubistvu, ali brzo je utvrđeno da je u pitanju stravičan zločin i policija se dala u potragu za izvršiocima. Uzeti su snimci sa kamera iz lokala, kao i sa objekata oko menjačnice i kozmetičkog salona. Ipak, određeni tragovi, do kojih je došla policija, vodili su u tom pravcu da se posumnja da je Pantelić bio "tipovan" i da je neko njemu blizak ili ko je dobro poznavao njegove navike i umešan u zločin.


UZELA ODMOR NA SVETOG NIKOLU

GEORGINA J. M. je kako "Novosti" nezvanično saznaju, više godina radila u raznim menjačnicama i kladionicama u Beogradu i slovila je za vrednog radnika. Ipak, navodno je bila i sama "slaba na kocku". Kako saznajemo, nekoliko dana pre ubistva Pantelića, Georgina je redovno dolazila na posao. Međutim, za Svetog Nikolu je uzela kraći odmor i sa Branislavom, sa kojim je poslednje četiri godine u vezi, otišla van Beograda. Kolegama je rekla da će se na posao vratiti posle novogodišnjih praznika.