LESKOVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su S. Đ. (27) i M. M. (26) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje.


Sumnja se da su oni 4. decembra ove godine na prevaru automobilom odvezli četrdesetsedmogodišnjeg muškarca do sela Manojlovce gde su ga tukli i pretili mu.


Policija je saopštila da su osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu. Sudija Osnovnog suda odredio im je pritvor do 30 dana.


Povodom ovog slučaja reagovao je predsednik Romske partije Srđan Šajin koji je najoštrije osudio "slučaj zverskog višesatnog zlostavljanja" I. M iz Leskovca.


Pročitajte još: Hapšenje u Kniću: Puna kuća bombi

- On je na prevaru odvežen automobilom zbog sumnje da je ukrao alat kolegama sa kojima je radio. Tom prilikom je skinut go i tučen uz pretnje smrću njemu i članovima njegove porodice ukoliko slučaj prijavi bilo kome, a naročito ne policiji što je dodatno otežalo situaciju - navodi se u saopštenju Romske partije.

Ova stranka smatra da je krajnje vreme da se otpočne procedura uvođenja oficira za vezu sa policijskim upravama i oni bi imali zadatak da pojačaju poverenje između policije i posebno ugroženih grupa stanovništva kao što su Romi. U saopštenju se zaključuje da Romi često nemaju hrabrosti ili ne znaju put da prijave različite oblike pritiska i diskriminacije, pa bi oficiri za vezu značajno doprineli da se smanji broj krivičnih dela motivisanih mržnjom zbog različitosti.