Advokat Mahmut Haljimi, izjavio je da će sutra u Prištini pokušati da dobije optužnicu, u vezi slučaja ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, i da je ljut na tužioca jer su do optužnice pre stigli novinari nego odbrana.

Haljimi, branilac Marka Rošića, jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Ivanovića, rekao je da optužnicu još nije dobio i da zbog toga ne može da govori o njoj.

"Sutra idem za Prištinu, probaću da dobijem optužnicu", rekao je Haljimi za Kosovo onlajn i istakao da nema razloga da ne veruje u istinitost navoda pojedinih medija koji su pre advokata došli u posed optužnice.

Nakon delova optužnice koji su objavljeni juče, Gazeta Ekspres danas je objavila nove detalje iz optužnice, a navedeni su i detalji obdukcije pokojnog Ivanovića koja je urađena u kosovskom Institutu za sudsku medicinu.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, koji se terete za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.