Srđan je Miroslavu predložio jezivu ideju, a onda su skovali plan: Oskrnavili su i opljačkali grob učiteljice Dragice, a sada tvrde da je to uradila sekta

S. KOSTIĆ

10. 12. 2019. u 09:02

Срђан је Мирославу предложио језиву идеју, а онда су сковали план: Оскрнавили су и опљачкали гроб учитељице Драгице, а сада тврде да је то урадила секта

Raskopan grob Dragice Krstić na groblju u Starim Banovcima Foto Youtube

Dvojici osumnjičenih za skrnavljenje posmrtnih ostataka u starim Banovcima određen pritvor

SRĐAN Š. (43) iz Starih Banovaca i Miroslav K. (40) iz Žablja, koji su osumnjičeni da su oskrnavili i opljačkali grob učiteljice Dragice Krstić, na saslušanju kod tužioca negirali su krivicu. Tvrdili su, kako saznajemo, da oni nisu ukrali zlatni nakit i ostavili lobanju pokojnice kraj groba, već da je reč o nekakvom sektaškom obredu s kojim oni nemaju nikakve veze. Njima je ipak određen pritvor do 30 dana, a policija sumnja da su ova dvojica razbojnika imala još jednog pomagača, pa je i posle njihovog privođenja saslušano još nekoliko osoba koje se sumnjiče za ovo krivično delo.

Ni nedelju dana od bizarnog slučaja na seoskom groblju u Starim Banovcima, kada je radnik JP "Čistoća" zatekao pomerenu betonsku nadgrobnu ploču, raskopan grob i kraj njega ostavljenu lobanju na spomeniku, ne prestaju osude žitelja ovog mirnog mesta, koji su zgroženi što im i pokojnike potkradaju.

- Srđan i njegov stariji brat Sreta ovde su poznati kao klasični lopovi. Obojica su zbog krađa više puta osuđivani i provodili vreme u zatvoru. Mom bratu jedan od njih je obio vikendicu, ukrao alat, a zatim ga prodao. Ali da će Srđan ići ovako daleko, niko od nas koji ga poznajemo nije mogao ni da nasluti - priča naš sagovornik iz ovog mesta, zgrožen činjenicom da je upravo Dragica bila Srđanova učiteljica.

Pročitajte još - Strava u Starim Banovcima: Otkopan grob i odneta glava iz kovčega! Nedostaju i delovi sanduka i krst (FOTO)

Srđan Š., koji je već robijao zbog krađa, pre nepunih mesec dana izašao je iz KPZ u Sremskoj Mitrovici, pa se pretpostavlja je da je tamo i upoznao Miroslava, sa kojim je, kako se sumnja, oskrnavio i opljačkao učiteljičin grob.

- Miroslav je došao kod Srđana u Stare Banovce, a onda su razmišljali kako da dođu do novca. U jednom trenutku Srđan se setio kako je pre 25 godina, Dragica sahranjena sa zlatnim nakitom i predložio poznaniku jezivu ideju, da sa tela pokojnice uzmu to zlato. Nakon što su to i uradili, hteli su da prikriju trag, da ispadne da je reč o sektaškom obredu, pa su ostavili lobanju na spomeniku - govori za naš list izvor iz istrage, dodajući da su pokradeno zlato odmah prodali.


BEZ IZJAVE


Dragica ima dve udate ćerke, Draganu i Natašu. Natašin suprug Jovan kaže da je stav porodice da ne daju izjavu za medije dok se istraga ne završi i utvrdi šta je stvarno od zlata uzeto iz sanduka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pera

10.12.2019. 11:14

Da li postoji neko ko cuva groblje, kako je moguce da neko u naseljnom mestu podigne plocu i prekopa grob a da niko to nije primetio.