Marko je nakon stravične nesreće kod Donjeg Međurova bio u komi i potpuno nepokretan: Stao je na noge, ali ga čeka još jedna borba

Novosti online

06. 12. 2019. u 20:59

Марко је након стравичне несреће код Доњег Међурова био у коми и потпуно непокретан: Стао је на ноге, али га чека још једна борба

Dimitrije Nikolić/Tanjug

Gotovo godinu dana je prošlo od stravične nesreće kod Donjeg Međurova kada je voz prepolovio autobus
Gotovo godinu dana je prošlo od stravične nesreće kod Donjeg Međurova kada je voz prepolovio autobus.

Mladić Marko Lazarević koji je bio u komi i imao teške operacije ponovo je na nogama. Iako često razmišlja šta je sve preživeo, Marko pun optimizma ne govori o tome i veruje,da će se potpuno oporaviti.

- Kakav sam bio pre nepunih godinu dana sada sam potpuno drugačiji. Posle nesreće bio sam potpuno nepokretan. Mogao sam samo malo desnom rukom da pravim neke pokrete – priseća se Marko i kaže da je posle prve operacije počela da mu se vraća pokretljivost desne noge, a polako i leve.

Nakon toga je nekoliko meseci bio u kolicima.

Posle nekoliko kompleksnih teških operacija oporavak teče dobro i Marko sada sam hoda.

Neurohirurg prof dr Nebojša Stojanović smatra da će biti još bolje, jer se snaga u nogama permanentno vraća.

Prema njegovim rečima, ovaj mladić će imati dobru perspekivu zabudućnost. To najviše raduje njegove ukućane koji su, kako kažu, preživelistrašne trenutke.

- Za koji dan biće godinu dana od tada. Prvi put kada sam video Marka mogao je,samo tri prsta desnom rukom da pomeri. Ide na bolje. Mlad je bori se. I mi mu,dajemo elan – kaže Markov otac Radoslav.

Foto J. Ćosin

Markov brat Lazar dodaje da mu je drago što će zajedno provesti novogodišnje praznike i slavu.

Markuje preostalo da uradi još jednu stvar.

- Kod sam bio u bolnici, doktor mi je obećao trku na jesen, ali nisam još spreman, pa smo je odložili za proleće – dodaje sa osmehom ovaj hrabri mladić.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije