Dvojica maloletnika od 16 i 17 godina u Kikindi napali radnicu prodavnice, zapretili joj nožem iz kase odneli 6.000 dinara i pobegli. Policija ih pronašla jer su od ranije poznati po krađama

Policija u Kikindi uhapsila je dvojicu maloletnika od 16 i 17 godina, obijica iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Pročitajte još: Falsifikovanim dokumentima oštetili banke za više od 17 miliona dinara: Tri osobe pale zbog zloupotrebe, a 12 zbog pranja novca

Oni se sumnjiče da su uz pretnju nožem od radnice jedne prodavnice oteli novac iz kase, saopštila je u petak Policijska uprava u Kikindi. Razbojništvo se dogodilo 4. decembra, a osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni sudiji za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu.

Kako „Novosti“ saznaju maloletni prestupnici od ranije su poznati policiji zbog krađa i provala. Ovaj put su, nakon što su od radnice oteli oko 6.000 dinara iz kase, uspeli da pobegnu. Od trenutka krađe do dana hapšenja, novac su potrošili.
Ovo nije usamljen slučaj u Kikindi i okolini da maloletnici čine krivična dela krađe. Do sada su, obijali i krali novac i crkava, apoteke, pošte, a najviše iz trgovinskuh radnji, privatnih kuća i vikendica.