Kotoraninu Jovanu Vukotiću (38) čije izručenje Crna Gora traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja i veruje da je visoko pozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", danas je aktiviran ekstradicioni pritvor, pošto je odslužio zatvorsku kaznu.

Vukotiću je ekstradicioni pritvor određen 26. juna odlukom Višeg suda u Beogradu, koja je danas aktivirana, jer je do danas bio u zatvoru na odsluženju kazne na koju je osuđen u Srbiji zbog falsifikovanja pasoša, a od danas će odluku o izručenju Crnoj Gori čekati u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Viši sud je nedavno prvostepenim rešenjem utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za njegovo izručenje Crnoj Gori, a sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbi njegovoe odbrane, jer se protivi izručenju.

PROČITAJTE JOŠ - Viši sud u Beogradu doneo odluku: Jovica Vukotić da se izruči Crnoj Gori

U svakom slučaju, nakon pravosnažnosti sudske odluke, konačnu odluku da li će Vukotić biti izručen Crnoj Gori doneće ministar pravde Srbije.

Inače ovaj Kotoranin, koji ima državljanstvo i Srbijei Crne Gore, u Srbiji je izdržao kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

PROČITAJTE JOŠ -  PEVAČICA KRILA PUŠKE ZA "ŠKALjARCE"? Oružje bilo spremno za profesionalne likvidacije, jedan trag vodi do crnogorskih mafijaša! (FOTO+VIDEO)

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

On je pod istragom je crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Vukotić je u pritvoru i zatvoru u Beogradu od septembra 2018. godine.

On je 10. septembra 2018. godine bio uhapšen u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.