POSLE prepirke u jednom noćnom klubu, Subotičanina Dušana Kočovskog (19) na putu do kuće presrela je grupa mladića i počela da ga udara. Od siline udarca, momku je vilica polomljena na dva mesta.

- Zato o svemu što se desilo pričam ja, a ne moj sin - kaže za naš list Dušanova majka Zorica Kočovski. - Verbalni sukob mog sina i grupe momaka dogodio se u subotu iza ponoći ispred noćnog kluba, jer tim momcima nije želeo da govori o jednom svom drugu. Dok su bili u klubu, sve je ostalo na tome. Sin je sa društvom krenuo kući, ali se usput odvojio od ostalih i krenuo ka kiosku brze hrane.


PROČITAJTE JOŠ:
"Kupili" plac od pokojnika, uknjižili ga na svoje ime: Uhapšen S.B. i kuma ubijene pevačice Jelene Marjanović

Tada su ga, po rečima majke, u mračnom delu ulice susrela četvorica momaka.

- Ne znam tačno šta se desilo, ni dete se ne seća, jer je dobio snažan udarac u lice, od koga mu je pukla vilica sa obe strane. Takvog, svog u krvi, ostavili su ga da leži na ulici - priča potresena majka. - Kada su videli da je pao, oni su verovatno pobegli. Pronašli su ga drugi momci i odneli ga do obližnjeg stepeništa, gde je sačekao hitnu pomoć i policiju.

Momka su odatle odveli na hitan prijem, a pored slomljene vilice na pregledu u Opštoj bolnici konstatovane su mu i druge povrede po telu.

- On je još u šoku - kaže Zorica. - Kako je skoro slep na jedno oko, nije prepoznao sve napadače, ali je video da su neki njegovih godina, a bilo je i maloletnika. Policija je obavila uviđaj, ali nedostaje im još Dušanova zvanična pisana izjava da bi se slučaj procesuirao. To će dati čim bude u stanju, nećemo odustati, jer obest pojedinaca u ovom gradu mora da prestane.

Pretučen: Dušan Kočovski


PROČITAJTE JOŠ:
„Nisam ga udario tim kleštima“: Pikasova odbrana na suđenju za napad i pokušaj ubistva u Novom Sadu

DRUGI SLUČAJ U MESEC DANA

Ovo je drugi slučaj prebijanja za mesec dana u Subotici. Kako smo ranije pisali, maloletnog A. M. je pretukla grupa mladića u samom centru grada, a jedini punoletni vinovnik nasilja osuđen je ovih dana na zatvorsku kaznu od šest meseci.