Godinama proizvodili lekove na crno: Uhapšeni privrednici iz Niša, sporni medikamenti dospeli na tržište

Novosti Online

05. 12. 2019. u 20:38

Годинама производили лекове на црно: Ухапшени привредници из Ниша, спорни медикаменти доспели на тржиште

Ilustracija Foto: D. Milovanović

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2015. do aprila 2019. godine neovlašćeno kupovali i prodavali razna medicinska sredstva
U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije, Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije i Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšena su tri odgovorna lica privrednih društava iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili nedozvoljenu trgovinu, nedozvoljenu proizvodnju i zloupotrebu položaja odgovornog lica, saopštio je MUP.

Pročitajte još: "Kupili" plac od pokojnika, uknjižili ga na svoje ime: Uhapšen S.B. i kuma ubijene pevačice Jelene Marjanović

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2015. do aprila 2019. godine neovlašćeno kupovali i prodavali razna medicinska sredstva koja nisu upisana u Registar medicinskih sredstava. Takođe, proizvodili su lekove namenjene daljoj prodaji bez dozvole nadležnog ministarstva. Na osnovu ugovora o cesiji, bez saglasnosti stečajnog upravnika ustupali su dospela potraživanja.

Na taj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva u ukupnom iznosu od 195 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije