Priveden lekar iz Priboja: Osumnjičen da je uzeo 3.000 evra mita, uhapšeno još pet osoba

NovostiOnline

četvrtak, 05. 12. 2019. u 12:18

Приведен лекар из Прибоја: Осумњичен да је узео 3.000 евра мита, ухапшено још пет особа

Foto Depositphotos

Policija je po nalogu Višeg tužilaštva iz Kraljeva uhapsila lekara iz Priboja i još pet osoba zbog korupcije
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su A.M. (1953) lekara Opšte bolnice u Priboju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, dok je pet osoba privedeno nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je A.M. zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Takođe, A.M. se tereti i da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

Na ovaj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Fred

05.12.2019. 18:25

Koliko je taj gospodin penzija sredio ni on sam ne zna. Kad su bile revizije sumnjivih penzija umesto da ide u zatvor on ljudima ponovo uzeo pare. Sve u zatvor! To milicijo! Problem je samo što je i pravosuđe korumpirano pa će se izvući.

Čitateljka

05.12.2019. 18:28

Lekari inače traže mito da bi izvršavali i ostale obaveze prema pacijentima preglede i upute. Inače ko ne da pare nemože ni na lečenje ni na operacije. Naše zdravstvo je korumpirano