Pogrebniku pucao dva puta u glavu: Izrečena kazna za surovu egzekuciju Sava Gačanina

N. J.

04. 12. 2019. u 22:29

Погребнику пуцао два пута у главу: Изречена казна за сурову егзекуцију Сава Гачанина

Savo Gačanin/Mesto gde se dogodilo ubistvo

U Višem sudu u Užicu izrečena kazna Vladimiru Božoviću optuženom za likvidaciju Sava Gačanina (65)

VLADIMIR Božović (31) osuđen je u sredu u Višem sudu u Užicu prvostepeno na 35 godina zatvora za ubistvo Sava Gačanina (65), pogrebnika iz ovog grada. Surova likvidacija iz koristoljublja dogodila se 14. januara prošle godine, a tokom suđenja je utvrđeno da je ubica žrtvi ispalio dva hica iz pištolja u glavu, a potom uzeo 7.000 evra koje je Gačanin imao kod sebe.

Pročitajte još: "PAO" UBICA POGREBNIKA: Prijepoljac pucao u potiljak

Nedvosmisleno je, kako je naveo sud, utvrđeno da je Božović kobnog dana bio u Gačaninovom preduzeću "Konkordija" u užičkom naselju Senjak. Svirepi zločin je počinio nakon što ga je žrtva pustila da uđe, jer je "zamolio za uslugu zbog smrti babe svoje žene".

Na devet meseci zatvora osuđen je Milovan Čekićević, Božovićev poznanik, jer je Gačaninu ukrao 1.000 evra u vreme dok je radio u pogrebnom preduzeću "Konkordija".

Tokom postupka, obojica u to vreme osumnjičenih, krivicu za ubistvo svaljivali su jedan na drugog. Međutim, sud nije našao dokaze da je ubistvo izvršeno u saizvršilaštvu. Utvrđeno je da su na dan ubistva Božović i Čekićević razmenili više SMS poruka, i da su navodno komunicirali o "Konkordiji" i kretanju ljudi unutar preduzeća.

Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo od suda da obojici budu izrečene maksimalne zatvorske kazne. Međutim, usled nedostatka dokaza Čekićević je osuđen samo za krivično delo koje nije u vezi sa ubistvom Gačanina. Čekićevića je tužilaštvo teretilo da je znao za pripremanje ubistva, ali da to nije prijavio policiji, uzimajući za svoje ćutanje od ubice novac.

PIŠTOLj

BOŽOVIĆ i Čekićević su uhapšeni 10 meseci posle ubistva. Pištolj kojim je zločin izvršen nije pronađen, ali se jedna čaura pronađena ispred Božovićeve kuće podudara sa zrnom koje je nakon ubistva nađeno u "Konkordiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije