Žena ga napustila zbog nasilja, sina je izbacio, ćerku silovao i odsekao joj kosu: Odležao deceniju zbog ubistva, a sada ga čeka zatvorska kazna od 15 godina!

D. N.

04. 12. 2019. u 10:36

Samo tri meseca pre hapšenja, Ž. M. (61) iz Smoljinca kod Malog Crnića je otpušten iz zatvora. Devojčica je imala 16 godina kada ju je prvi put obljubio

Жена га напустила због насиља, сина је избацио, ћерку силовао и одсекао јој косу: Одлежао деценију због убиства, а сада га чека затворска казна од 15 година!

Foto: D. Novković

POŽAREVAC – Viši sud u Požarevcu osudio je nepravosnažno Ž. M. (61) iz Smoljinca kod Malog Crnića na 15 godina zatvora, zbog silovanja u produženom trajanju svoje maloletne ćerke, tada stare 16 godina. Ovo je prvostepena presuda i na nju mogu uložiti žalbu obe strane, i odbrana i viši javni tužilac. Međutim, tužilac se neće žaliti jer je presudom usvojen njegov predlog za izricanje maksimalne kazne.

Prema navodima optužnice, Ž.M. je delo ivršio u više navrata u maju prošle godine. On je tih dana sa ćerkom bio sam u kući, jer ga je supruga napustila zbog nasilja, a sina je još ranije izbacio iz kuće. Posle napastvovanja u više navrata, on je ćerki na silu odsekao kosu skoro do glave, nakon čega je ona pobegla od kuće. Svojoj majci poslala je potresno pismo, a zatim su ga obe prijavile policiji, koja ga je ubrzo uhapsila. NJemu je tada dodeljen advokat po službenoj dužnosti, a na saslušanjima se branio ćutanjem.

Inače, samo tri meseca pre hapšenja, on je izašao pre vremena iz zatvora, u kojem je izdržao 10, od ukupno 14 godina, na koliko je osuđen jer je nožem usmrtio Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca. Viši sud i Više javno tužilaštvo bili su protiv njegovog puštanja, ali su komisija KPZ “Zabela” i Apelacioni sud smatrali da treba da izađe na slobodu, jer se dobro vladao i jer je teško oboleo.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Opet

04.12.2019. 11:38

Samo me interesujue da li je neko potegao odgovornost onih koji su ga pustili sa odležane 2/ 3 kazne koja je, po mom mišljenju, ionako mala za ubistvo.Da ne pominjem i nasilje u porodici.

Zabrinuta

04.12.2019. 12:44

Да ли сада девојка треба да тужи комисију КПЗ “Забела” и Апелациони суд, јер је због њих доживела најгоре тренутке у свом животу? Да ли ти људи могу мирно да спавају?

Djokica

06.12.2019. 11:05

@Sokirana - U Srbiji je , što se sudstva tiče sve moguće. Tzv sudski veštak je u Niškoj tragediji od 21.12.3018 dokazao da mašinovodja kriv za Pogobiju osmoro putnika iz autobusa smrti. U Srbiji će svi članovi najveće sudske institucije doneti različite presude. Apelacioni sud je farsa.