Zašto rađaju decu, ako ih ne žele: Komšije iz Sonte u neverici posle otkrića čedomorstva

J. BEKIĆ

03. 12. 2019. u 22:20

Зашто рађају децу, ако их не желе: Комшије из Сонте у неверици после открића чедоморства

Kuća u kojoj je stradala beba Foto J. Bekić

Nismo mogli ni da slutimo šta je uradila, ali smo znali da je bila trudna i trebalo je da se porodi, svedoče meštani Sonte o Sabrini N. koja je osumnjičena da je bacila dete u septičku jamu. Slučaj policiji prijavio suprug Kristijan

Žitelji Sonte, kod Apatina, u utorak su bili u šoku zbog vesti o smrti bebe u septičkoj jami i sumnje da je njihova sugrađanka Sabrina odgovorna za ovu tragediju. Komšije ove porodice iz Pionirske ulice, sa kojima smo u utorak razgovarali, ne mogu da poveruju da je majka na mostruozan način ubila svoje tek rođeno dete.

- Nismo mogli ni da slutimo šta je uradila, ali smo znali da je bila trudna i trebalo je da se porodi - kaže žena koju smo zatekli u blizini Kristojanove i Sabrinine kuće. - Očigledno je Kristijan, kada se vratio i zatekao ženu koja više nije bila trudna, a bebe nigde nije bilo, posumnjao na najgore.


PROČITAJTE JOŠ:
Muž nije bio kod kuće, već im je preminulo jedno dete: Ovo je majka osumnjičena da je bacila bebu u septičku jamu (FOTO)

Apatinska policija uhapsila je Sabrinu N. (25) zbog sumnje da je svoje tek rođeno dete bacila u septičku jamu u dvorištu kuće u Pionirskoj ulici u Sonti. Istraga treba da pokaže da li je beba umrla pri rođenju ili ju je Sabrna usmrtila i pre tri nedelje bacila u jamu.

Slučaj je policiji prijavio suprug osumnjičene, Kristijan N., koji u tom trenutku nije bio kod kuće, već na terenskom poslu u Mađarskoj. Da tragedija bude veća, ova porodica je pre samo dva meseca ostala i bez starijeg deteta, jednoipogodišnjeg S. N. koji je, kako se pretpostavlja, preminuo od upale slepog creva.

Meštani Sonte u utorak nisu bili raspoloženi da više govore o ovoj tragediji, bar ne pod imenom i prezimenom.

- Oni su pomalo čudna porodica i nije mi jasno zašto rađaju decu ako ih ne žele - govore komšije. - Po lepoj kući vidi se da su dobro situirani, jer Kristijan odlazi u Mađarsku da radi i tamo lepo zarađuje. Priča se da njih dvoje žive svako svojim životom.

ONESVESTILA SE KAD JE ZAPLAKALO

Sabrina je, navodno, rekla u policiji da je beba bila živa kada se rodila, ali da se ona onesvestila čim je dete zaplakalo.

- Kada sam došla sebi, beba više nije davala znake života - navodno je rekla Sabrina posle hapšenja. - Nije se mrdala. Onda sam uzela ćebe, iskopala rupu pored septičke jame i kroz nju ubacila bebu.


PROČITAJTE JOŠ:
Majka (25) bacila bebu u septičku jamu: Čedomorstvo kod Apatina, dete nađeno bez znakova života!

OBDUKCIJA

Prema nezvaničnim informacijama, telo bebe je bačeno u jamu pre tri nedelje, a tačan uzrok smrti novorođenčeta pokazaće rezultati obdukcije u Klinici za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Sabrina sa Kristijanom i sinom / Foto Fejsbuk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije