“Da nam se bar javi da je živa i zdrava. Samo to da znamo, ništa nam više u životu ne treba”: Četiri godine roditelji traže Biljanu, a ona kao da je u zemlju propala!

G. ĆIROVIĆ

03. 12. 2019. u 12:49

“Да нам се бар јави да је жива и здрава. Само то да знамо, ништа нам више у животу не треба”: Четири године родитељи траже Биљану, а она као да је у земљу пропала!

Foto: G. Šljivić

Otac Goran i majka Vesna Đorić i dalje se nadaju da je njihova kćerka živa i zdrava
KRALjEVO – Pune četiri godine prošle su od misterioznog nestanka Biljane Đorić (23) iz Mataruške Banje kod Kraljeva, ali uprkos intenzivnoj potrazi ova studentkinja Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici – još nije pronađena.

Iako već četiri godine nemaju baš nikakav trag, nikakvu pravu informaciju, Biljanini roditelji, otac Goran i majka Vesna, proživljavajući gotovo svakodnevni pakao i dalje veruju i nadaju se da je njihova kćerka živa i zdrava.

- Kao da je u zemlju propala. Policija je traži, raspisana je i takozvana žuta Interpolova poternica za nestala lica, ali je nema, pa je nema - priča Biljanin otac Goran Đorić koji sada sa poriodicom živi u Kragujevcu. - Kada je nestala, Biljana je imala 19, a sada ima 23 godine. Sumnjali smo da je čak otišla u neki manastir. Uputili smo dopise svim ženskim manastirima, eparhijama, beogradskoj patrijaršiji, ali nam je jako mali broj odgovorio da nije kod njih. Eto i to je neka nada...

Biljana Đorić je, podsećamo, poslednji put viđena oko ponoći 2. decembra 2015. godine kod nekadašnje kafane „Zadužbina“ u centru Kraljeva. Tu je, na šalteru trafike ostavila svoj pasoš i mobilni telefon uz reči „Doći će neko to da uzme“. Potom je ušla u taksi iz kojeg je, posle kraće vožnje, samo nekoliko minuta kasnije izašla ispred Višeg suda u Karađorđevoj ulici gde joj se zatim i gubi svaki trag.

PROČITAJTE JOŠ - RODITELjI NESTALE KRALjEVČANKE: Čekamo i nadamo se Biljaninom povratku

Prema rečima njenih roditelja, Biljana se tog dana majci Vesni javila telefonom iz Studentskog doma u Kosovskoj Mitrovici, ali joj nije rekla da će iste večeri vozom doputovati u Kraljevo. O tome se, kako kažu, nije poverila ni svojim cimerkama, a drugarice sa kojima se videla po dolasku iz Kosovske Mitrovice tvrde da im je rekla da će prespavati kod rođaka. Ni tim rođacima, međutim, nije se javila.

- Zaista ništa nije upućivalo da će tako bez traga nestati. Četiri godine je tražimo, a i dalje ne znamo ni kako je, ni zašto je nestala – dodaje otac Goran. - Pišemo poruke na društvenim mrežama, nadamo se da će ih videti, da će nam se bar javiti da je živa i zdrava. Samo to da znamo, ništa nam više u životu ne treba.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije