Dečaka (2) iz Srbije ubila ledena skulptura: Otac držao sina za ruku kada se na njega sručilo 700 kilograma leda

Novosti online

28. 11. 2019. u 21:53

Дечака (2) из Србије убила ледена скулптура: Отац држао сина за руку када се на њега сручило 700 килограма леда
Emran Hamza (2), poreklom iz Srbije, poginuo je u nedelju na božićnom sajmu u Luksemburgu
Emran Hamza (2), poreklom iz Srbije, poginuo je u nedelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega!

Kako za Kurir kaže Asmir Alijević, ujak dečaka, on je sa sestrićem i njegovim ocem Ragbetom Hamzom tog dana otišao na sajam kako bi uživali u lepom danu i kako bi mališan osetio prazničnu atmosferu.

- Na vašaru se nalazila postavka ledenih skulptura - kućica, fotelja i Deda Mraz. Emran je razgledao figure i fotografisali smo ga. Poslednja slika mu je na ledenoj fotelji - s kendlom u grlu priča nesrećni ujak.

Nakon što se dečak slikao na fotelji, desila se tragedija.

- Stajao je sa tatom pored te kućice, dok sam ja bio udaljen od njih nekoliko koraka, stajao sam na klizalištu. Moj zet je Emrana sve vreme držao za ruku - priča ujak i nastavlja:

- Gornji deo kućice bio je deblji i ona je odjednom pukla i počela da se ruši. Pružio sam ruku da je zadržim, kao i moj zet, ali se led, nažalost, već sručio na dete - priča Alijević.


Otac je uspeo da izvuče sina ispod gomile leda.

- Išla mu krv na usta i preminuo je - kaže ujak i ističe da je u momentu pada skulpture u blizini bilo još nekoliko dece.

- Emranov stariji brat je takođe bio tu, kao i druga deca, koja su se igrala. Tog dana je bilo toplo, temperatura je bila u plusu, a reflektori upereni u led. Pretpostavljam da je zbog toga došlo do topljenja i da se kućica zato srušila. To što nas je zadesilo viša je sila, bog je odabrao da se baš Emran nađe u tom trenutku na tom mestu. Mi bismo voleli da se ovo ne dogodi nikome drugom, nijednom detetu, kao i da se obrati pažnja kada se prave skulpture, da se to ne radi nestručno - kaže ujak nastradalog dečaka i napominje da je ukupna težina svih skulptura dve tone.

Porodice Hamza i Alijević goranskog su porekla, ali je on, kao i dečakova majka, odrastao u Zemunu.

Povredile ih spekulacije Dete nije moglo da sruši kućicu

Asmir Alijević kaže da su ih pogodila nagađanja u luksemburškim medijima da je dečak gurnuo statuu.

- Dete od dve godine i deset meseci nije moglo da gurne kućicu od 700 kila! Skulptura je kapala sve vreme i verovatno nije bila adekvatno održavana pošto je bilo osam stepeni iznad nule - tvrdi ujak.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

AVeljic

29.11.2019. 02:06

Saučestvujem u bolu porodice i u bolu cele naše nacije zbog ove stravične nesreće u kojoj pogibe nedužno dete.

BOGDAN PRIZRENAC

29.11.2019. 08:36

ZAO MIJE DETETA ALI DA PITAM MOJE ZEMLJAKE GORANCE STO ONI TRAZE NA BOZICNEM SAJMU KAD SU ONI MUSLIMANI ,JOS JEDNO PITANE ZA MOJE ZEMLJAKE GORANCE KAZU DA SU PRISILNO PRMILI ISLAM ZA VREME TURSKE OKUPACIJE KOJA JE TRAJALA DUGA 5 VEKA .MOJI ZEMLJACI MENI KAZU DA SU ONI ISTO KAO I JA SRBI AKO SU SRBI A TURSKE OKUPATORE NASI CASNI PRETCI SU SA NASA SELA I OGNISTA PROTERALI PRE 100+GODINE ZASTO MOJI SELJANI GORANCI I DAN DANAAS NJIHOVIM DECIMA DAJU TURSKA IMENA.SAUCESCE PORODICI I ANDELU EMRANU.

mirka

29.11.2019. 11:03

@BOGDAN PRIZRENAC - Ovakvom komentaru nije mesto ispod članka o pogibiji nevinog deteta.Takve komentare možete pisati ispod nekih drugih članaka,ali ovde je stvarno neprimereno.

Iskreno

29.11.2019. 11:09

@BOGDAN PRIZRENAC - Ja za sebe kazem da sam Goranac Musliman, i time se ponosim.Sta smo pre bilimanje bitno , bitno je sta sam sada .Pre svega uzajamno poštovanje je najbitnijeHvala

Sto ne cuts

01.12.2019. 20:42

@BOGDAN PRIZRENAC - BOGDAN PRIZRENAC - Kamo srece da ti znas sta si.

Žika

29.11.2019. 09:05

Koje obrazloženje organizatora... mali gurnuo skulpturu od 700kg. Duša ti u raju bila Anđele mali. Bože sačuvaj sav miroljubivi svet od licemerja zapada.