- Bilo je užasno. Jezivo. Već neko vreme na Kosovu je kao u Teksasu - rekao nam je Nebojša Fićović, meštanin sela Dren gde je danas izvedena pljačka kombija firme "Henderson".

Prilikom napada je došlo do pucnjave između pljačkaša, i obezbeđenja firme "Henderson", a u potpunosti su izgorela i tri vozila, kombi i dva putnička vozila koja su pljačkašima poslužila da prepreče magistralni put.

Stanovnici sela Dren su veoma zabrinutu za svoju bezbednost. Posebno očajavuju jer bi jednoga dana njihova deca mogla da budu žrtve jedne takve pljačke. Tomislav ima ćerku i sina koji idu u školu u Leposavić i za njih je bilo posebno teško kada čuju ili vide ovako nešto.

- Ovo nije prvi put da se ovakav pljačka izvodi na putevima na severu Kosova. Ovde je to normalna pojava. Ovde vlada potpuno bezvlašće i pljačke su uobičajne - priča nam očajni Nebojša. - Ne znamo šta da radimo. Ovde svakako ne cvetaju ruže, ali ovo je prevršilo svaku meru. Moja deca su bila u školi u vreme kada je bila pucnjava.

Da zlo bude veće, ovaj kombi je opljačkan već treći put. Pljačkaši dobro znaju maršutu vozila, verovatno i koliko novca prevoze, ali niko nije zainteresovan da otkrije ko stoji iza svega.

Printscreen


- Prošli put su taj kombi opljačkali ispred kuće mog brata. Takođe je bilo veoma dramatično, ali niko nije mrdnuo ni prstom da sazna šta se desilo sa novcem i ko to radi. Mogu da vam kažem da se niko i ne trudi da sazna.

Još uvek se ne zna o kojoj je količini novca reč, niko nije stradao, a trojica policajca su prebijeni i trenutno se nalaze u u Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici.