Priključili mini-hidroelektranu uz lažne dokumente: Uhapšeni zaposleni kraljevačke „Elektrodistribucije

G. Ć.

28. 11. 2019. u 12:04

Прикључили мини-хидроелектрану уз лажне документе: Ухапшени запослени краљевачке „Електродистрибуције

Depositphotos

Policija je uhapšila šestoro zaposlenih u kraljevačkoj „Elektrodistribuciji“ zbog zloupotrebe položaja, i nekadašnjeg zaposlenog „Eurotermika“ zbog falsifikovanja službene isprave

Šestoro zaposlenih u kraljevačkoj „Elektrodistribuciji“ uhapšeno je zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i još jedna osoba koja je osumnjičena za falsifikovanje službene isprave.

Policija je uhapsila Đ. A. (37), odgovorno lice ogranka „Elektrodistribucija“ u Kraljevu, zaposlene na rukovodećim mestima u ovom ogranku M. S. (53), Lj. P. (62), D. M. (45) i G. M. (52), kao i radnika M. R. (35), osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i V. K. (45), bivšeg zaposlenog u Privrednom društvu „Eurotermik“ d.o.o ,koji se sumnjiči za falsifikovanje službene isprave.


PROČITAJTE JOŠ: Osumnjičene su pratili duže vreme, pa pripremili zamku zapisničarki: Šapčanka odavala akcije BIA i MUP, upozoravala kriminalce?

Sumnja se da su Đ. A., M. S., G. M., Lj. P., D. M. i M. R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama JP „Elektroprivreda Srbije“, doneli više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje Mini-hidroelektrane (MHE) „Dubočica 2“ na distributivni sistem električne energije.

V. K. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je „Eurotermik“ izvela radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da ova firma to nije uradila.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije