Eksplozivna naprava, misteriozno ostavljena na ogradi dvorišta porodične kuće Z.B. u Ulici Gavrila Principa u Kruševcu, aktivirala se u ponedeljak pre podne, nešto posle 11 sati. Tom prilikom, od aktivacije kapisle povređen je deminer D.K, pripadnik čete za protivdiverzionu zaštitu iz Beograda, koji je pokušavao da napravu deaktivira i bezbedno je ukloni. On je, srećom, zadobio lakše povrede prstiju obe šake i nakon ukazane prve pomoći zbirnut je u kruševačkoj bolnici i, kako saznajemo, dobro se oseća.


- Vlasnik kuće je na ogradi svog dvorišta primetio zakačenu kesu sa sumnjivim sadržajem - navodi nezvanično izvor “Novosti”. - Čovek je pozvao policiju, koja je odmah alarmirala kontradiverzionu jedinicu. Prilikom aktiviranja kapisle lakše povrede pristiju obe šake zadobio je priprandik te jedinice.

Pročitajte još: Nezapamćena tragedija u Novom Pazaru: Lazar (14) popio čašu hladne vode, pa preminuo tokom rođendanske proslave

Kruševačka Ulica Gavrila Principa jedno vreme je bila potpuno blokirana, a ovdašnji stanari su iz preventivnih razloga zamoljeni da ostanu u svojim kućama sve dok se eksplozivna naprava ne ukloni.


Uviđaj su na mestu događaja obavili pripadnici Policijske uprave Kruševac i Višeg javnog tužilaštva, posle čije će istrage najverovatnije biti poznati motivi ostavljanja eksplozivne naprave u ovoj mirnoj kruševačkoj ulici, kao i o njene karakteristike.