Zoran Jeličić (40), optuženi član valjevske grupe koji je hteo da se ubije u Specijalnom sudu, u četvrtak je pronađen krvav nasred kolovoza u selu Čučuge kod Valjeva.

Neposredno posle toga je prevezen u bolnicu, a potom i u policiju.

Podsetimo, Jeličić, kome se sudi zbog ubistva Željka Đedovića 2009. godine, u sredu je na suđenju, naočigled sudije, advokata i drugih prisutnih u sudnici, iz džepa izvadio žilet, koji je krišom uneo u sud, i posekao vrat i ruku. Posle incidenta je prevezen na VMA, a posle pregleda je pušten i navodno se uputio prema kući koja se nalazi u Pambukovicu kraj Valjeva, ali izgleda da ipak nije tamo i otišao.

Naime, Jeličić se od marta nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, i u tom selu kraj Valjeva ima prijavljen boravak.

Prema prvim informacijama, Zorana je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima pronašao taksista kako leži nasred kolovoza, te ga je odmah odvezao u urgentni centar bolnice u Valjevu.

Lekari su ga pregledali i konstatovali da nije životno ugrožen, posle čega je otpušten iz bolnice.

Pročitajte još - Član Valjevske grupe zadužen za najteža krivična dela, ubio Željka Đedovića: Ovo je Zoran Jeličić, koji je sebi prerezao vrat u Specijalnom sudu! (FOTO)

Međutim, kako "Novosti" saznaju, Jeličić ni po izlasku iz bolnice, nije otišao prema kući, nego je nastavio da se šeta po Valjevu.

Navodno, on je u jednom kiosku brze hrane jeo pljeskavicu, kada su ga primetili policajci i priveli u stanicu kako bi ga identifikovali.

S obzirom na to da je imao nanogicu, a po izlasku iz kuće nije obavestio nadležne organe, a što je bio u obavezi da učini, smatra se da je prekršio mere kućnog pritvora.