NIŠKA policija još traga za ubicom koji je u sredu oko 17 časova ispalio šest hitaca na Miloša Radojkovića (25) u elitnom niškom naselju Beverli Hils, od kojih su dva bila smrtonosna. On se sa suprugom i detetom nedavno doselio u ovaj deo grada na Nišavi iz aleksinačkog sela Tešica.

Milošev otac Bojan u četvrtak je kratko, za "Novosti", rekao da je telo njegovog sina poslato na obdukciju, koja će možda rasvetliti ubistvo.

- Nemam snage da govorim, izgubio sam dete, molim vas razumite me. Ali, ako ga policija ne nađe, ja ću! - rekao je otac, koji je još pre 10 godina optužio policiju da je brutalno postupila prema njegovom sinu kada je sa 15 godina vozilo automobil bez vozačke dozvole.


PROČITAJTE JOŠ: Ubio ga je ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i detetom: Policija traga za ubicom Miloša Radojkovića

- Dečak je pošao do apoteke oko 250 metara od naše kuće da bratu kupi lek. Nije u redu što je vozio bez dozvole, ali ni policajac nije smeo tako da postupi. Ugurao ga je u policijski auto, kao da je reč o najgorem mafijašu - govorio je tada Radojković, pojašnjavajući da je policajac tako postupio najverovatnije da bi se njemu osvetio jer odranije nisu u dobrim odnosima.

U međuvremenu, forenzičari još rade svoj posao, a uporedo se veštači mobilni telefon žrtve kako bi se ustanovilo sa kim je Radojković razgovarao u protekla 24 sata. Očekuju sei rezultatisa obdukcije koja je počela u četvrtak ujutru - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Radojković je, kako saznajemo, odranije poznat policiji zbog trgovine narkoticima, a pre četiri meseca hapšen je pod sumnjom da je zapalio "mercedes" iza Narodnog pozorišta. On je uhapšen 12. jula zbog, kako je tada saopštila policija, izazivanja opšte opasnosti, a tom prilikom je u njegovom stanu pronađen Aleksinčanin za kojim je bilo raspisano sedam poternica zbog različitih krivičnih dela počinjenih na području Vranja, Pančeva i Niša. Kako naš izvor otkriva, paljenju automobila kod niškog pozorišta prethodilo je paljenje Radojkovićevog auta u rodnoj Tešici.

Ono što je poznato jeste da je na Miloša pucala zasad nepoznata osoba, koja ga je sačekala kad je izlazio iz kuće u kojoj je sa porodicom živeo kao podstanar. Radojković je u pokušaju da pobegne od napadača stigao do garaže, ali je tu pao i preminuo.


MAJKA

Porodicu ubijenog Miloša Radojkovića pre nekoliko godina zadesila je velika tragedija. Njegova majka stradala je tada na pruzi, kada ju je udario voz, a nikada nije utvrđeno da li je bila reč o samoubistvu.


PROČITAJTE JOŠ: Ovo je ubijeni Miloš Radojković: Palio automobile po Nišu, poznat policiji odranije

DURLAN U STRAHU

Dan posle pucnjave, Nišlije ne kriju da im se u kosti uvukao strah zbog učestalih incidenata koji potresaju naselje Durlan, u čijoj blizini je i Beverli Hils. Pre manje od nedelju dana, u Durlanu je nepoznati napadač pucao na pekara Milana Radisavljevića (33) u trenutku kada je izašao iz svoje porodične kuće i krenuo na posao, a dan ranije bačena je bomba kašikara na prodavnicu sa stolarijom. Kako "Novosti" saznaju, ova tri incidenta nisu ni u kom smislu povezana.