POLICIJA je uhapsila i četvrtog napadača na mladog fudbalera Fjorentine Aleksu Terzića (20), kog su u sredu ujutru u Novom Beogradu pretukli i oteli mu iznajmljeni auto. Milošu J. (22) u četvrtak je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će sa ranije uhapšenim Nikolom S. (22) u petak biti saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

U četvrtak su odbranu dale osumnjičene devojke: Emilija J. (19) i Dušanka I. (21), koje su tvrdile kod tužioca da nisu učestvovale u napadu na mladog sportistu.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen još jedan osumnjičeni za napad na mladog fudbalera Aleksu Terzića: Policija pronašla “audi” koji su koristili razbojnici

- Te noći mi nije bilo dobro, jer sam puno popila - tvrdila je najmlađa osumnjičena. - Dvojicu mladića, sa kojima sam bila, poznajem površno. Nikolu sam videla nekoliko puta, a Miloša sam te noći upoznala. Pre incidenta svi smo bili na jednom rođendanu i onda smo otišli. Plan je bio da me odvezu kući.

Ona je, kako saznajemo, u tužilaštvu potvrdila da su Nikola S. i Miloš J. napali mladog sportistu i uzeli mu automobil. Navodno, to su uradili zbog prethodnog incidenta koji su sa njim imali u saobraćaju.

Tokom Emilijinog saslušanja, kod zamenika koji radi na ovom slučaju došao je njen otac.

- Bio je drzak i bezobrazan - navode u ovom tužilaštvu. - Pretio je i tužiocima i medijima. Zato je reagovala sudska straža, koja ga je izvela iz zgrade.

Zatim je salušana Dušanka I., koja je dala identičnu odbranu kao njena drugarica. Rekla je da je bila pijana i da su fudbalera jurili zbog incidenta u saobraćaju.

- Vikala sam mu da beži i da se ne zaustavlja - rekla je Dušanka I. - Emilija i ja smo zvale Nikolu i Miloša da se vrate u naš "audi", ali se oni nisu obazirali. Ostatak noći bila sam sa Nikolom, a zajedno su nas i uhapsili.

Posle saslušanja, obema devojkama je ukinuto zadržavanje. Tužilaštvo za njih nije tražilo pritvor i one će se braniti sa slobode.


PROČITAJTE JOŠ: Detalji pokušaja otmice mladog fudbalera Srbije: Jurili ga po auto-putu, tražili mu novac, naneli telesne povrede, spasio ga taksista

Policija je saopštila da se Miloš J., Nikola S., Dušanka I. i Emilija J. terete za razbojništvo. Oni su, kako se navodi, na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada napali Terzića, tukli ga i uzeli mu BMV.

Terzić je u policiji kao svoje napadače prepoznao obojicu osumnjičenih.