Policija je u Užicu uhapsila M. J. (53) i M. J. (25) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u pretresu kuće i drugih prostorija koje koristi M. J. (53) na području opštine Kosjerić pronašla više od 21,5 kilograma kanabisa i vagicu za precizno merenje, dok je u njegovom stanu u kom je zatečen M. J. (25) nađena manja količina marihuane, 30 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Prethodno, policija je u automobilu kojim je upravljao M. J. (53) pronašla oko 5,3 grama marihuane, navodi se u saopštenju Policijske uprave Užice.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

ZASADILI 50 KG MARIHUANE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S. A. (27) i A. M. (27) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se sumnjiče da su u okolini Velike Plane, u šumi na obali Velike Morave, na dva mesta zasadili i uzgajali zasad indijske konoplje, težine oko 50 kilograma u sirovom stanju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.