U NASTAVKU suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom da je polno uznemiravao dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan, kao i za posedovanje i omogućavanje uživanja narkotika, u utorak su u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušani jedan svedok i sudski veštak.

Zoran Milenković, koji radi kao portir u zgradi u kojoj živi Kostić, opisao je šta je primetio onog dana kada je u stan modnog kreatora došao maloletni L. J. (17).

- Momak je došao kod Kostića oko 17 sati - kazao je portir. - Nisam hteo da ga pustim u stan kreatora, dok ne dobijem dozvolu. Mladić je onda pozvao Kostića telefonom i sa druge strane sam čuo: "Pusti ga gore." To sam i uradio.

Međutim, posle nekih 45 minuta, dečko je sišao iz Kostićevog stana vidno uznemiren.

- Video sam da su mu dugmad na majici pokidana i da je oko kragne pocepana. Kazao je da je napadnut u Darkovom stanu. Našalio sam se: I treba da te bije! Šta tražiš kod njega? Kazao mi je da je Darko pokušao da ga siluje, da su se borili i da mu se majica pocepala.


PROČITAJTE JOŠ - Darko Kostić došao na suđenje: Nisam kriv

Svedok je objasnio da L. J. nije bio "plačljiv", nego "više neraspoložen" zbog neprijatnosti koju je doživeo:

- Ispričao mi je još da je kod Kostića došao jer mu on duguje novac za pet-šest slika... Nakon toga, on je pozvao policiju, a ja sam predao smenu i otišao kući.

Na pretresu iskaz je dao i sudski veštak Milan Basta, koji je analizirao sadržaj Kostićevog telefona. Objasnio je da nije bilo moguće vratiti poruke iz memorije telefona zbog nekih tehničkih razloga.

- Ne znam kako su ti skrin šotovi nastali - rekao je veštak. - To se može videti u meta podacima telefona, ali to nije rađeno jer za tako nešto nije bila izdata naredba.

Tužilaštvo je, potom, zatražilo da sud izda naredbu o dopuni veštačenja, o čemu će odluka biti doneta do 17. decembra, za kada je zakazan nastavak suđenja.