Majka brani muža i sina osumnjičene da su joj seksualno zlostavljali ćerku: Obrt u slučaju koji je potresao Mačvu

A. DELIĆ

19. 11. 2019. u 08:02

Мајка брани мужа и сина осумњичене да су јој сексуално злостављали ћерку: Обрт у случају који је потресао Мачву

Policijska stanica u Bogatiću Foto A. D.

Istraga protiv osumnjičenih za seksualno uznemiravanje maloletnice kod Bogatića. Devojčica iz Mačvanskog Metkovića tek treba da bude saslušana

MALOLETNA J. M. (13), iz Mačvanskog Metkovića, koju su, navodno, seksualno uznemiravali otac i rođeni brat, tek treba da bude saslušana pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, što će uneti više svetla u ovaj slučaj, koji je izazvao veliko uznemirenje u Mačvi. Od petka u ponoć u pritvoru su njen otac I. M. i brat U. M., kojima se na teret stavlja da su nad njom počinili nedozvoljene polne radnje i rodoskvrnuće.

- Procedura je specifična jer je reč o maloletnoj osobi, pa je uključen i Centar za socijalni rad u Bogatiću. Devojčica na saslušanju mora imati punomoćnika, a sve su to razlozi za sinhronizovani rad sa drugim institucijama - kaže, za "Novosti", Milan Milutinović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

PROČITAJTE JOŠ: “Terali me da se skidam, pipkali me i mazili”: Kod Bogatića uhapšeni otac i brat devojčice (14)

Iako je slučaj privukao veliku pažnju, u tužilaštvu nisu spremni da pruže više detalja, pogotovu jer je žrtva praktično dete i nema još punih 14 godina. Svakako, biće naložena procena psihologa i psihijatra, kao i veštačenje, bez obzira na to da li dokazi idu u prilog njenim tvrdnjama.

Devojčica se prošlog četvrtka požalila razrednom starešini da više od godinu dana, navodno, trpi torturu od oca i brata, koji su je, kako je ispričala, u pijanom stanju terali da se skida i dodirivali je. Urgentno je reagovao Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji ju je odmah smestio u hraniteljsku porodicu.

- U međuvremenu, saslušana je majka devojčice, ali ona nije stala na stranu ćerke, već je branila supruga i sina, zbog čega je ovaj slučaj postao prava misterija - kaže naš izvor iz istrage koji ne isključuje da bi se mogao dogoditi nekakav preokret.

Navodno, otac i sin koji su u petak satima saslušavani pred Višim javnim tužilaštvom, nakon čega im je određen pritvor, veoma su kivni zbog svega. Oni su opovrgli optužbe ćerke i sestre, a istražiteljima je, takođe, veoma čudno što se nasilje koje je opisala devojčica navodno desilo dva puta - na potpuno isti način.

BRALA DUVAN

SEKSUALNO uznemiravanje će verovatno još neko vreme biti predmet dokazivanja, ali nedvosmisleno je da je devojčica bila eksploatisana teškim fizičkim radom. Brala je duvan, što se u Mačvi smatra jednim od najtežih poslova, a novac je morala da preda ocu. Ta okolnost dovoljna je da ne možemo pričati o savesnom roditelju - kaže jedan meštanin Mačvanskog Metkovića, koji ne želi da mu pominjemo ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije