Posle rekordne zaplene narkotika u Srbiji: Kobrom hvalio čistoću heroina, vozio porše (FOTO)

Z. U. - J. D. Lj.

15. 11. 2019. u 12:03

После рекордне заплене наркотика у Србији: Кобром хвалио чистоћу хероина, возио порше  (ФОТО)

Foto: MUP

Mladen Novaković se sumnjiči da je jedan od najvećih distributera droge

PRIPADNICI Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije nastavili su rad na identifikaciji i lociranju vođa kriminalnih grupa koje su, kako se sumnja, kupovale heroin od u četvrtak uhapšenog Mladena Novakovića zvanog Tocilo iz Amerića kod Mladenovca. Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Novakovića i njegovih saučesnika - Saše Nikolića i Velibora Cvetkova, kojima je, posle saslušanja, određen pritvor do 30 dana!

U akciji srpske policije zaplenjeno je rekordnih 77 kilograma heroina, sakrivenih u okolini Mladenovca, čija se vrednost na crnom tržištu procenjuje na više od pet miliona evra. Pored ovog narkotika, policija je pronašla i pola kilograma kokaina. Sumnja se da je ovu drogu, iz Turske, Novaković nabavljao i skladištio u poslednja četiri meseca.

PROČITAJTE JOŠ: Po Šumadiji prodavao drogu, zelenašio i pljačkao po Beogradu: Ovo je Mladen Novaković Tocilo, uhapšen zbog 77 kilograma heroina (FOTO)

Prodavao je samo na veliko i to isključivo kriminalnim grupama na teritoriji Beograda, ali i Srbije. Reč je o heroinu izuzetne čistoće, čija se vrednost procenjuje na više od pet miliona evra.

U saopštenju tužioca za organizovani kriminal navodi se da se Novaković sumnjiči da je "jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije". Policija je privremeno zaplenila i nekoliko skupocenih automobila i jedan motocikl. Među oduzetim vozilima je i Novakovićev "porše panamera".

Policija privodi Mladena Novakovića

Interesantno je da je na nekim od zaplenjenih paketa heroina, koji su bili sakriveni u buriće, a potom zakopani, vidljiva oznaka - "king kobra" (kralj). Žigosanjem narkotika, odnosno označavanjem pakovanja heroina, kokaina ili sintetičkih droga, raznim fotografijama i slovima, kriminalne grupe žele da istaknu kvalitet svoje "robe" na tržištu.

Foto: MUP


Obično je reč o najčistijim supstancama, koje se i na ovaj način "reklamiraju". Na paketima heroina pronađenog u okolini Mladenovca je kobra i natpis "king" (kralj), a početkom septembra kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu je zaplenjeno više od 800 kilograma kokaina na čijem pakovanjima je bila slika Gavrila Principa. U ovoj akciji policija više zemalja, takođe su pohapšeni srpski državljani.

I OBILIĆ NA OZNAKAMA

PORED paketa označenih likom Gavrila Principa i sa "king kobra", srpska policija je otkrivala i "robu" sa likom srpskog junaka Miloša Obilića. Interesantno je, međutim, da se samo deo ovakvih tovara obeležava na ovaj način. Najčešće se stavlja samo žig, koji podseća na pečat, i on je bitan samo kartelima koji ga proizvode i prva su ruka preprodaje. Ponekad je on interesantan i kupcima, jer svedoči o kvalitetu i čistoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

VESNA

15.11.2019. 12:20

Slika govori milion reci!!!!Normalan covek se jezi od samog pogleda na ovu fotografiju.

esb-puerto@arcor.de

17.11.2019. 08:44

Čovek sa ovim svesno išo na to da se ljudi polako ali sigurno ubijaju. Heroin ti je zadnja stanica u životu ako koristiš drogu. Zato vezati ga na trg u Mladenovcu i motornom testerom ga poseći u komade pred narodom.. i tako sa svakim dilerom droge , pa da vidimo dokle će kod nas biti toga na prodaji.