OVO je žalostan ishod agonije koja je trajala dugo. Milina je bila vredna žena, nedavno je otišla u penziju, ali je i tada radila kako bi obezbedila novac za kakav-takav život. Međutim, u poslednje vreme Mijailo nije ništa radio, pio je, a verujemo i da je bio nasilan prema svojoj ženi.

Ovako pričaju komšije iz zlatiborskog sela Rožanstvo posle tragedije u kojoj je u sredu oko 22 časa, Mijailo S. (68) ubio svoju suprugu Milinu S. (63), posle svađe u njihovoj porodičnoj kući. On je, prema prvim saznanjima istrage, kuhinjskim nožem prerezao vrat nemoćnoj ženi, a zatim je pokušao da se ubije.

- Zločin se dogodio u sredu oko 22 časa. Policija i zamenik Višeg javnog tužioca u Užicu odmah su izašli na teren, a na osnovu prikupljenih dokaza sumnja se da je Mijailo S. počinio ovaj zločin. On je Milini naneo smrtonosnu posekotinu nožem u predelu vrata, a oružje je nađeno na mestu zločina - rekao je "Novostima" izvor iz istrage. - Mijailo je zatim pokušao da izvrši samoubistvo, sebe je posekao po vratu, ali je u svesnom stanju prebačen u bolnicu.

Više javno tužilaštvo je naložilo obdukciju tela ubijene žene, da bi se nedvosmisleno utvrdilo da li je Milina S. usmrćena sa jednim ili više uboda nožem.

Pročitajte još - Alija je zatekao suprugu u krevetu sa ljubavnikom, ubio ih je sa 54 udarca sekirom, a sad kaže da “nije to planirao”

Mijailo S. je zbrinut u Opštoj bolnici u Užicu, a policija ga je kobne noći zatekla pored tela supruge koju je prethodno usmrtio.

- Pacijent je primljen u bolnicu sa posekotinom na vratu. Tokom noći je zbrinut na Odeljenju intenzivne nege, a u četvrtak je prebačen na odeljenje ORL i nije životno ugrožen - rekla nam je Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra u Užicu.

ISTRAGA

IAKO treba sačekati rezultate obdukcije, do sada prikupljeni dokazi nedvosmisleno ukazuju da je Mijailo S. usmrtio svoju suprugu. Nakon okončanja istrage, protiv njega će biti podignuta optužnica za ovo teško krivično delo.