BOR – U Osnovnom sudu u Boru održan je glavni pretres protiv Branka Perića (60), nekadašnjeg zamenika gradonačelnika Bora, koji se tereti za polno uznemiravanje. Njegove fotografije, na kojima se on strasno ljubi i grli sa devojčicom starom tek 15 godina, osvanule na društvenoj mrežu "Fejsbuk", ali ročište, sve do danas, nije bilo održano.

Pročitajte još: SLUČAJ BORSKOG FUNKCIONERA: Oduzeli im telefone, traže pornografiju

Navodno, odbrana Perića je, najpre, tražila odlaganje glavnog pretresa, jer je njegov advokat imao zakazano drugo suđenje. Nakon toga, ni sledeće ročište nije održano jer je branilac optuženog obavestio Osnovni sud u Boru da je na godišnjem odmoru. Nakon toga, zatraženo je izuzeće Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, koje je, prvobitno, tražilo kaznu od šest meseci, uslovno godinu dana, da bi posle revidirali stav i zatražili da se bivšem zameniku gradonačelnika Bora izrekne jedinstvena kazna od godinu dana zatvora.


Pročitajte još: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv zamenika gradonačelnika Bora


Međutim, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nije prihvatilo predlog odbrane, tako da je, ipak, glavni pretres održan u Osnovnom sudu u Boru. Podsetimo, Perić se našao se u središtu seks skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i strastveno grli sa devojčicom, osvanule na društvenim mrežama te maloletnice. Fotografije su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i sačuvao veliki broj ljudi.

Nezvanično, Perić je i na glavnom pretresu, iz koje ja javnost bila isključena, ponovio izjavu datu u policiji u svojstvu građanina, ’’da je samo čestitao svim devojkama na dobro urađenom poslu’’, jer su dobro okitile Dom kulture u borskom selu Slatina, odakle je rodom i bivši zamenik gradonačelnika. On je istakao da nikakav odnos nije imao sa maloletnicom, a te se priče čvrsto držala i devojčica. Sledeće ročište zakazano je za 17. decembar, kada se očekuje i donošenje prvostepene presude.