BRUS - MEŠTANIN Brusa Dušan V. (43) završio je u pritvoru nakon što je pijan maltretirao majku u kući, saznaju “Novosti”. Nesrećna žena je potvrdila kako ju je sin gurao, stezao za lice i pretio, a kasnije je i pretio pripadniku policije i ometao u radu službenike Policijske stanice Brus - Policijske uprave Kruševac.


- U trenutku kada se dogodilo nasilje u porodici ,osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, a nije mu ni prvi put, jer je reč o povratniku, ranije osuđivanom za nasilje čak tri puta - navodi izvor “Novosti”. - Izricane su mu dva puta hitne mere po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, kao i mere bezbednosti lečenja alkoholičara u ustanovi zatvorenog tipa.


U Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu potvrđeno je za “Novosti” da je osumnjičenom određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.


PROČITAJTE JOŠ: Pijan pao na glavu i iskrvario nasmrt

Dušan V. je uhapšen krajem marta 2018. godine gotovo zbog istovetnih krivičnih dela. Kako saznajemo, tada ga je policija uhapsila zbog nasilja u porodici i napada na službeno lice. Tom prilikom je, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti” šutirao majku, sa kojom inače, živi u Brusu, a policijaca je pokušao da udari prilikom intrvencije. Početkom februara te godine izašao je iz zatvora.