Traže tri i po godine zatvora za Uroša Jankovića: Okončano suđenje za prevaru golmana Vladimira Stojkovića

N.B.

utorak, 12. 11. 2019. u 12:18

Траже три и по године затвора за Уроша Јанковића: Окончано суђење за превару голмана Владимира Стојковића

Foto: N.Skenderija

Sa druge strane, Janković i njegovi advokati su tražili oslobađajuću presudu

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je okončan postupak protiv Uroša Jankovića,bivšeg potpredsednika Opštine Čukarica, koji je optužen da je prevario golmana Vladimira Stojkovića. Zamenik tužioca, je u završnoj reči predložio sudu da donese osuđujuđu presudi i osudi ga na kaznu od tri i po godine zatvora i novčanu od pet miliona dinara.


Sa druge strane, Janković i njegovi advokati su tražili oslobađajuću presudu. Prvostepena presuda biće objavljena 5. decembra.


Prema optužnici, Vladimir Đurković i Miroslav Stefanović, koji su u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju krivice, su sa Jankovićem Stojkovića prevarili prodajući mu tuđe placeve u Makiškom polju.


Pročitajte i: Vladimir Stojković: Uroš Janković me ipak nije obmanuo


Kako se tvrdi, sve se dešavalo tokom 2015. i 2016. godine, tako što su koristeći falsifikovanu dokumentaciju, reprezentativcu prodali više parcela, uveravajući ga da će u nekom budućem periodu placevi biti atraktivni za ulaganje i izgradnju.


Zbog prevare, Stojković je podneo zahtev za odštetu od 23 miliona dinara.Međutim, golman je na glavnom pretresu promenio iskaz i izjavio da misli da Janković nema veze sa prevarom, zbog čega je povukao zahtev za odštetu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije