SASLUŠANjEM sudskih veštaka i svedoka u Centralnom zatvoru biće nastavljeno suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića, na beogradskom Dušanovcu, u martu 2018. godine.

Optuženi negiraju delo, ali je veštačenje pokazalo da se na pronađenoj pušci nalazi DNK obojice optuženih, a Veskovićev DNK je i na rukavici i delu rukava nađenim u gepeku automobila koji je korišćen i zapaljen posle ubistva. Advokati odbrane tvrde da je veštačenje nezakonito i da tužilaštvo nije smelo da ga traži, jer je suđenje već počelo.

Blažo Đurović ubijen je ispred svoje kuće. Dok je sedeo u automobilu, na 30-40 metara od njega, u drugim kolima, kako piše u optužnici, bili su Vesković i Ivanov, u zasedi. Nakon što je Đurovićev automobil prišao njihovom vozilu, optuženi su mu krenuli u susret, a uoči mimoilaženja, Vesković je ispalio u njega 29 projektila iz automatske puške. Đurović je iskrvario nasmrt nakon što je pogođen u srce, vrat, ruke, pluća i jetru, a Ivanov i Vesković su, stoji u optužnici, zapalili automobil i pobegli.


PROČITAJTE JOŠ - Brat ubijenog Blaža Đurovića: Sa optuženima nismo bili u svađi