POLICIJA ima bitan trag koji bi mogao da dovede do hapšenja odgovornih za ubistvo Ljubomira Markovića Kiće (39), nekada jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" - saznaju "Novosti". U ovom trenutku operativci MUP Srbije imaju indicije ko je direktan počinilac ovog zločina, odnosno ko je povukao oroz i ubio Markovića ispred sportskog balona u Ulici Grčića Milenka na beogradskom Voždovcu. Na osnovu izjava svedoka i analiza neobjavljenih snimaka sa sigurnosnih kamera napravljen je foto-robot zločinca, a skupljaju se još neki dokazi.

Za njegovo hapšenje neophodno je, kako saznajemo, da se obave još neka veštačenja i prikupe dodatni materijalni tragovi. U toku je identifikacija i ostalih umešanih, pre svih oni koji su pružili logistiku direktnom počiniocu.

- Policiji je naruku išla činjenica da postoji snimak zločina, kao i to što ubica nije krio lice - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Iako je većim kaputom pokušao da sakrije konstituciju tela, odalo ga je nekoliko detalja. Ima karakterističan hod i kretanje. Izgledalo je kao da ga je i Marković prepoznao.

Od Markovićevih prijatelja i drugova policija je zatražila da pažljivo pregledaju snimak ne bi li uočili bilo kakav detalj koji bi odao ko bi mogao da bude počinilac. Išlo se, naime, logikom ako je žrtva prepoznala ubicu, možda će to moći da učini i neko od njegovih poznanika. I čini se da je to urodilo plodom.


PROČITAJTE JOŠ - Zvuk pištaljke bio je signal za ubicu u kratkom tamnom kaputu: Otkrivamo detalje likvidacije vođe „Alkatraza“


Potraga za počiniocem surovog ubistva usmerena je i na ljude koji su se sa Markovićem možda sreli u zatvoru gde je proveo devet i po godina posle presude osumnjičenima za ubistvo Brisa Tatona. Moguće je da je ubica bio sa njim iza rešetaka, a kada ga je ugledao Marković je posumnjao da je tu zbog njega, pa je zato jedino on od svih sa snimka pokušao da umakne.Pre zločina, Marković je sa drugarima bio u sportskom balonu na treningu. Posle sporta se istuširao i krenuo napolje. Zastao je ispred stepenika da propusti automobile i tada mu je, sa leve strane, prilazi muškarac, koji mu je iz nekog razloga izazvao sumnju.


PROČITAJTE JOŠ - Rat za tribinu došao glave vođi „Alkatraza“?: Policija zbog ubistva Kiće “češlja” navijačke frakcije Grobara


- Njihovi pogledi su se u jednom trenutku susreli - navodi izvor blizak istrazi. - Kića je gledao u njega nekoliko sekundi i tek onda počeo da trči. Tokom bega izvukao je pištolj, ali nije uspeo da ga upotrebi. Ubica ga je prvo ranio, a kada je pao, prišao mu i pucao mu u glavu. Potom je pobegao u park. Nedaleko odatle, kako se sumnja, čekao ga je saučesnik u vozilu BMV, šabačkih tablica. - Policija ima određena saznanja i o motivima zločina. Cela priča oko ubistva Markovića je zaokružena. Ostalo je da se osumnjičeni locira i uhapsi. Njegov identitet je poznat.


DVA PRAVCA

ISTRAGA je išla u dva pravca. Prvi je namera Markovića da napravi četvrtu frakciju Partizanovih navijača. On je polako od ostale tri navijačke grupe uzimao najbolje ljude. Bio je poštovan i cenjen, pa je već na poslednjim utakmicama bilo vidljivo da stoji odvojen od ostalih. Drugi pravac su neki poslovi u kojima je Marković bio, a koji su redovni pratioci navijačkih grupa. U tom smislu ispituju se njegovi kontakti iz zatvora, koji su, kako se pretpostavlja, nastavljeni i napolju.