Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Osumnjičeni M. P. (41), N. D. (43) odgovorno lice fime „Big Dream“, i S. K. (48), odgovorno lice firme „San consult“, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave uhapšeni su i V. Š. (50), odgovorno lice firme „Jugoimpeks“ iz Niša, V. P. (53), radnik firme „Tera Srbija“, dok su J. D. (47), odgovorno lice „Aerial video solutions“, M. M. (40), zaposleni u istoj firmi, uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela falsifikovanje isprave i pranje novca, a članovi komisije JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opština Gadžin Han, N.M. (63), Lj. C. (65), N. Ž. (59), M. Đ. (40), N. I. (46) i A. N. (46) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično delo nesavestan rad u službi.


PROČITAJTE JOŠ -
Ponavljali su pljačka, a ja izađite napolje! Dramatična ispovest radnika koji je goloruk uspeo da odbrani kladionicu od naoružanih pljačkaša! (VIDEO)

Kako se sumnja oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata za nabavku specijalizovane opreme, istu nabavljali po višim cenama u odnosu na tržišne i time oštetili JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opština Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firme "Jugoimpeks" i firme "Aerial video solutions".

Krivičnom prijavom obuhvaćene su firme "Jugoimpeks" i "Aerial video solutions".

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.