OSNOVNI sud u Kruševcu nepravosnažno je danas oslobodio tri mladića koje je Dragoje Milinković iz Priboja, ”ubica” iz pisma koje se pojavilo na suđenju Zoranu Marjanoviću, prijavio da su ga oteli, pretukli i uzeli mu novac, a “otmičari”, kojima se u stvari sudilo za nanošenje lakih telesnih povreda, za “Novosti” tvrde da je Milinković smislio celu priču, jer im je ostao dužan ozbiljan novac.


Upravo su ta dugovanja bila predmet sudskog postupka protiv Milinkovića,gde su “otmičari” M.M i I.S. iz Trstenika i B.M.iz Vrnjačke Banje bili oštećena strana, a Milinković pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora zbog produženog krivičnog dela-prevara.


-Što se navodne otmice i prebijanja tiče, on je svoje izjave tokom postupka menjao non-stop,prvo je rekao da sam ga gađao pištoljem, pa da sam ga udario tim oružjem, pa je menjao iznos novca koji smo mu navodno uzeli, od 20.000 do 17.500 evra-priča za “Novosti” jedan od nepravosnažno oslobođenih M.M.


- Izjavio je i da smo ga tukli i da smo i urinirali po njemu. DNK veštačenja su isključila da smo imali bilo kakav kontakt. Sudija je na kraju rekla da jednostavno dokaza nije bilo.


PROČITAJTE JOŠ: Dragoje: Vodite me u Tužilaštvo! Policajac: Ideš pravo u zatvor! Pribojac još neće ići na poligraf da priča o Jeleni Marjanović


Dragoje Milinković je prijavio kako je napadnut krajem aprila 2015.godine tako što su I.S.i B.M. ušli u njegov auto u Jasici kod Kruševca, gde je bio na mestu vozača i da su počeli da ga udaraju. Nakon toga su ga,navodno, primorali da vozi do Velike Drenove. Usput im se pridružio M.M,koji je išao drugim kolima, pa su se potom zaustavili i sva trojica udarila po vratu i po licu. Optužni predlog je protiv tri mladića podnet 2018.godine i to zbog nanošenja lakših telesnih povreda.


- Hteo je da izbegne finansijsku obavezu,a duguje nam, kada se sve sabere više od 30.000 evra,a i drugima mnogo duguje i poznat je prevarant-kaže za “Novosti” I.S.-On je slatkorečiv, predstavlja se kao veliki biznismen sa avionima i kamionima. Prevario je na taj način mnoge ljude.


PROČITAJTE JOŠ: Bivša žena mi je i ranije „pakovala“ zločine: Dragoje Milinković poriče tvrdnje iz anonimnog pisma o ubistvu Jelene Marjanović


I.S.iznosi da je on, lično, dao novac Milinkoviću kako bi mu pomogao da se zaposli u Švajcarskoj, dok,kako je,takođe oslobođeni B.M.ispričao pred sudom,njemu i njegovom ocu, Pribojac je ostao dužan za kiriju i novac koji mu je pozajmio da kupi autobus.


Kako saznajemo,krivični postupak je protiv okrivljenog Milinkovića pokrenut 19.maja,2016.godine, a glavni pretres je bio 15.jula iste godine. “Novosti” su došle i do saznanja da je Dragoje osuđen zbog istog produženog krivičnog dela i u Beogradu 2017.godine i to odlukom Prvog osnovnog suda sa kojim je potpisao sporazum o priznavanju krivice.


PROČITAJTE JOŠ - Radoslava je Dragomiru zabila nož u srce zbog poruka koje je slao njenoj ćerki, a onda su lekari izveli čudesan zahvat


U MEDIJIMA NON-STOP


STRANA štampa izveštavala je o Dragoje Milinkoviću oktobra 2018.godine, navodeći da je ovog, u to vreme prevoznika u Švajcarskoj, Viši sud u Cirihu osudio na tri godine zatvora, za prevaru,loše upravljanje, lažne optužbe,a da im duguje, za medije su svedočili i njegovi vozači,pričajući o bankrotstvu i likvidacijama firmi.Naši mediji bavili su se Milinkovićevom turističkim agencijama i brojnim žalbama domaćih putnika.Pre tri godine su mediji pisali kako su naši turisti ostali bez novogodišnjeg aranžmana preko njegove agencije “Delfin travel 011”, uz Milinkovićevo objašnjenje da je pokraden. Milinković je imao i agenciju “Džet set travel”, kojoj je oduzeta licenca,kada je bez aranžmana ostavio 225 građana.


PROČITAJTE JOŠ - Zbog devojke je izvadio nož i gađao ga, ali se mladić bacio na pod! Nasilnik-povratnik osuđen na pet meseci zatvora


SUD U TRSTENIKU:


POSTUPAK protiv Dragoja Milinkovića zbog produženog krivičnog dela – prevara okončan je 18.oktobra,2017.godine, i tu je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara.


- Navedena novčana kazna je kao neplaćena zamenjena pravosnažnim rešenjem ovog suda od 15.januara,2019.godine kaznom zatvora u trajanju od šest meseci, a izvršenje zatvorske stanice sprovodi Osnovni sud u Priboju-predočava za “Novosti” Svetlana Ignjatović, v.f.predsednika Osnovnog suda u Trsteniku.