Sudbina se poigrala sa njim: Uhapšeni upravnik iz Leskovca pre samo dva dana izjavio „I zatvor je za ljude“

I. M.

08. 11. 2019. u 12:28

Судбина се поиграла са њим: Ухапшени управник из Лесковца пре само два дана изјавио „И затвор је за људе“
Upravnik Okružnog zatvora Goran Petronijević (57) i S.J. (50), radnica u ovom zatvoru, uhapšeni su zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja

LESKOVAC – Upravnik leskovačkog Okružnog zatvora Goran Petronijević (57) i S.J. (50), radnica u ovom zatvoru, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Policija sumnja da su oni, u periodu od 2013. do ove godine, iz depozita Okružnog zatvora u Leskovcu neovlašćeno uzimali novac u ukupnom iznosu od 1.254.000 dinara, koji su koristili za lične potrebe, a da su ga potom vraćali.

Upravnik leskovačkog zatvora se nije često pojavljivao u leskovačkoj javnosti, ali je pre dva dana, na otvaranju izložbe likovnih radova osuđenika simbolično nazvanoj „Izlaz“, u leskovačkoj Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“, potvrdio opravdanost izreke „da je i zatvor za ljude“.


On je tom prilikom naglasio da se u Okružnom zatvoru u Leskovcu trude da sve štićenike tretiraju kao ljude sa neuphodnom empatijom i željom da pronađu i aktiviraju pozitivno u njima, a da je krajnji cilj resocijalizaicja i povratak u društvo. Upravnik je još rekao da sa ponosom otvara izložbu uz ocenu da je ona jedan od lepših načina da se jedna ustanova za izvršenje krivičnih sankcija predstavi javnosti. Samo tri dana posle ove izjave i sam je pao pod udar zakona, a u Leskovcu je vest o njegovom zadržavanju izazvala nevericu, jer je Petronijević važio za osobu koja je „profesionalac“, a sam je ocenio da ustanova na čijem je čelu, kao društveno odgovorna institucija, ima odličnu saradnju sa društvenom zajednicom na nivou celog Jablaničkog okruga.


PROČITAJTE JOŠ: Šok u Okružnom zatvoru u Leskovcu, nestalo 10.000 evra iz blagajne: Uhapšeni upravnik zatvora i blagajnica


Kako je saopšteno, Petronijevića i njegovu saradnicu uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)