Zakopao mrtvu majku u garaži da ne bi ostao bez njene penzije: Saslušani svedoci, Slobodan pušten iz pritvora

N. BIJELIĆ

07. 11. 2019. u 09:55

Закопао мртву мајку у гаражи да не би остао без њене пензије: Саслушани сведоци, Слободан пуштен из притвора

Foto. D. Milovanović

Ispitana je bivša supruga, dok su sin i ćerka iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče

SLOBODAN Perišić (53), osumnjičen da je svoju preminulu majku Stevanu Perišić (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju, pušten je iz pritvora, pošto su saslušani svi predloženi svedoci. Kako saznajemo u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, ispitana je njegova bivša supruga, dok su sin i sestra iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče.

Prema onome što nam je rečeno, obdukcioni nalaz, koji treba da pokaže tačan uzrok smrti, još nije stigao. Po njegovom prispeću odlučiće se da li će protiv Perišića biti podignuta optužnica i za koje krivično delo. Njemu se trenutno na teret stavljaju nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica.

Slobodan je 25. oktobra priveden na saslušanje u Tužilaštvo, nakon što je dva dana ranije uhapšen. Prethodno je bio na pregledu u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", kako bi se utvrdilo da li je sposoban da iznese odbranu. U Tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem, da bi mu zatim bio određen pritvor, da ne bi uticao na svedoke.


PROČITAJTE JOŠ - Slobodan je mrtvu majku danima držao u krevetu, kada je telo počelo da se raspada, odlučio se na stravičan potez (VIDEO)

Prema prvim informacijama, Stevana je najverovatnije preminula 11. oktobra, a Slobodan je, kako se sumnja, krio to kako bi mogao da prima njenu deviznu penziju, za koju je imao ovlašćenje. Tužilaštvo ga tereti da se nije brinuo o majci, da nije zvao lekare iako je bila u lošem zdravstvenom stanju, niti ju je odveo u bolnicu. Pored toga, navodi se i da ju je često ostavljao da bude sama, iako je ležala nepokretna.

Kako se navodi u prijavi, da bi prikrio šta se desilo, Slobodan je njeno telo prvo ostavio u krevetu, pa ga stavio u kadu punu vode, koju je rashlađivao ledom. Zatim je, kako se tvrdi, u garaži iskopao kanal i u njega, najverovatnije 20. oktobra, zakopao majčino telo. Članovima porodice je kazao da ju je smestio u bolnicu.

Stevana je sa sinom u kući na Dedinju živela od 2014. Sve do juna, kada je pala u dvorištu i polomila rame, mogla je samostalno da funkcioniše. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, Slobodan, nakon dogovora sa bivšom ženom, sinom i sestrom, preuzeo na sebe da pazi majku, kako bi mogao da bude ovlašćen da prima njenu penziju. Međutim, kako se tvrdi, ona je postala potpuno nepokretna dva meseca nakon prvog pada, kada se povredila silazeći niz stepenice. Njeno zdravstveno stanje se zbog zapuštenosti sve više pogoršavalo, zbog čega je osumnjičeni zabranio ostalim članovima porodice da dolaze u kuću.


PRIJAVILA GA BIVŠA ŽENA

POLICIJA je Slobodanu zakucala na vrata nakon poziva njegove bivše supruge. Ona je nekoliko puta pokušala da razgovara sa njim, jer nekoliko dana nije videla Stevanu. Slobodan je izbegavao razgovor na tu temu, govoreći da ju je smestio u bolnicu. Međutim, ženi je bilo sumnjivo kada ga je videla kako ašovom u garaži kopa rupu. Kada su policijaci došli da provere ženine sumnje, Slobodan im je, navodno, odmah priznao da mu je majka umrla i da ju je zakopao u garaži, jer nije imao para za sahranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Рашо

07.11.2019. 12:25

Тек ће да буде овога. Већи број младих данас живи тако што их издржавају старији. Ову други су за то чињење "награђени" сталним презиром и ниподаштавањем!

Гојко

07.11.2019. 13:55

Treba ga osuditi na društveno koristan rad,da neko vreme kopa rake na Lešću.