Prijepoljka utajila porez, oštetila državu za tri i po miliona dinara

A. Rovčanin

06. 11. 2019. u 10:40

Пријепољка утајила порез, оштетила државу за три и по милиона динара

Foto Depositphotos

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice jedne firme koja se bavi transportom pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećala troškove firme i izbegala plaćanje poreza na prihode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom - Odsek Užice, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnje žene iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice jedne firme koja se bavi transportom, od marta 2016. do decembra 2017. godine, pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećala troškove firme i izbegala plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti.

Takođe, ona se sumnjiči i da je poreske prijave popunjavala neistinitim podacima i da je na taj način ostvarila pravo na neosnovani povraćaj PDV.

Na ovaj način je, kako se sumnja, budžet Republike Srbije oštećen za više od 3.459.000,00 dinara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rakun

07.11.2019. 09:30

@Horus - Što bi ovo bila sitna riba? U pitanju se velike pare, država konačno radi svoj posao i zato je budžet sve puniji i država svakim danom sve više bogatija.