“Novosti” saznaju: Šešelj stiže da brani Jutku?

S. BABOVIĆ

06. 11. 2019. u 09:06

“Новости” сазнају: Шешељ стиже да брани Јутку?

Foto: S. Babović

Nastavak suđenja bivšem predsedniku opštine Brus zbog polnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji
KRUŠEVAC - Ispred Osnovnog suda u Kruševcu, gde će od 11 sati biti nastavljeno suđenje Milutinu Jeličiću – Jutki zbog krivičnih dela polno uzmeniravanje i nedozvoljene polne radnje,danas bi trebalo da se pojavi lider SRS, Vojislav Šešelj, saznaju “Novosti”. Aktivitskinje Mreže Žene protiv nasilja juče su najavile okupljanje na istom mestu u znak podrške Mariji Lukić, bivšoj Jutkinoj saradnici i oštećenoj u slučaju koje protiv Jutke vodi kruševačko tužilaštvo,a okupljanja će biti u još četiri grada.

Kako saznajemo, dolazak Šešeljevih pristalica nije zvanično prijavljen nadležnima, a prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, Jutka je priveo kraju pregovore o priključenju radikalima. O “šurovanju” sa liderom SRS govorilo se i ranije, a nedavno je objavljeno da su Šešelj i Jutka imali srdačan susret na Sajmu knjiga u Beogradu, gde je Šešelj potpisivao svoja izdanja na štandu. I dok se rasplet dešavanja ispred zgrade suda očekuje kroz par sati,u sudnici će se nešto kasnije verovatno održati maratonsko ročište.

PROČITAJTE JOŠ - Skandal u Evropskom parlamentu: Leglo seksualnog uznemiravanja

Danas bi trebalo da budu saslušani svedoci odbrane i to, kako je novinarima saopšteno odmah posle glavnog pretresa 23.septembra, - funkcioneri ili radnici opštine i lokalnih institucija. Kako saznajemo, iskaze će dati Nenad Milenković, direktor Sportskog centra, Dragoljub Marković, direktor Turističke organizacije, Zoran Radenković, pomoćnik predsednika opštine, Andrija Nestorović, opštinski pravobranilac, Goran Živković odbornik sa Jutkine liste i Nataša Jeličić, Jutkina rođaka i direktorka biblioteke u Brusu.

Na glavnom pretresu ove jeseni iskaze su dali optuženi i oštećena koji su dopunili iskaze ranije date pred Osnovnim sudom u Brusu, odakle je postupak izmešten po odluci Vrhovnom kasacionog suda. Jeličić je ponovio tvrdnju da nije kriv i da je njegov službeni telefon neretko punio u kafani, gde je mnogima mogao biti na raspolaganju. Oštećena Marija Lukić je naznačila da poseduje telefone sa svim spornim porukama, da nije primala poruke drugih odbornika, a ponovila je da se oseća ugroženom zbog pretnji i naletanja kola, o čemu su “Novosti” više puta pisale.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije