Završeno suđenje za ubistvo advokata Zreleca: Tužilaštvo predlaže kaznu od 30 do 40 godina, advokati traže oslobađajuću presudu

N.B.

ponedeljak, 04. 11. 2019. u 11:30

Завршено суђење за убиство адвоката Зрелеца: Тужилаштво предлаже казну од 30 до 40 година, адвокати траже ослобађајућу пресуду

Foto: N. Skenderija/arhiva

Ovo će biti prva presuda doneta za ubistvo nekog advokata
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je, na kraju suđenja za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. ispred njegove kanceklarije na Vračaru, tražilo da sud Vladimira Šaranovića, optuženog za ovaj zločin, osudi na kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Sa druge strane, odbrana je tražila oslobađajuću presudu, tvrdeći da nema dokaze da je on izvršio ovo krivično delo.

PROČITAJTE JOŠ -Pogledajte snimak ubistva vođe Grobara: Napadač prilazi s leđa i nemilosrdno puca u Kiću (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Prvostepena presuda biće izrečena 13. novembra.

Inače, ovo će biti prva presuda doneta za ubistvo nekog advokata.

Vladimir Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.

Tužilaštvo smatra da je svoje navode optužnice dolazalo i tvrdi da se motiv ubistva Zreleca krije u pismu sada pokojnog Slobodana Šaranovića i tome da je Zrelec Šaranoviću otkazao punomoćje te da je između njih postojao problem, jer je Zrelec zastupao Miloša Delibašića.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Priznao je krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Vladimir je Šaranović svojevremeno je bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao „da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi“, a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije