BEŽIVOTNA tela dvojice braće, turskih državljana Hajretina (24) i Ekrema (25) Polata, u petak su otpremljena na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, da bi se po nalogu tužilaštva obavila obdukcija. Prema prvim nezvaničnim informacijama, braća su ispala iz korpe sa visine od dvadesetak metara na gradilištu vijadukta železničke pruge Beograd - Novi Sad u Čortanovcima.

Kako je tačno došlo do tragedije, i dan posle nesreće samo se nagađa, jer je istraga još u toku. Kako saznajemo, biće nastavljeno i veštačenje koje bi trebalo da utvrdi da li je dizalica otkazala zbog tehničke greške ili zbog ljudskog faktora.

Neki od građevinskih radnika sa kojima smo u petak razgovarali kažu da se pored braće u korpi nalazio i građevinski materijal, koji je podizala dizalica. Tada je došlo do pucanja ili iskliznuća sajle i Hajretin i Ekrem su pali na zemlju.PROČITAJTE JOŠ - DANA ODMORA NIJE IMAO, STALNO SE POVREĐIVAO: Očaj u porodici radnika kom su vrata peći zdrobila glavu (VIDEO)- Čoveku koji je upravljao dizalicom pozlilo je kada je video šta se dogodilo - rekli su nam građevinci u Čortanovcima.

Nadležno tužilaštvo obavestilo je Ambasadu Turske o smrti braće Polat, kako bi se organizovalo da porodice nastradalih preuzmu tela.


Braća Ekrem i Hajretin Foto "Fejsbuk"


Hajretin i Ekrem Polat radili su u Srbiji sa još trojicom braće, koji taj dan nisu bili na gradilištu. Vest o njihovoj smrti potresla je sve radnike, posebno iz Turske, sa kojima su se najviše družili i delili slobodne trenutke.

Na gradilištu u Čortanovcima nalazi se oko 650 radnika, i ovo je prva nesreća sa ljudskim žrtvama.