Izrečena presuda Karolju Ludmanu: Zapalio ženu, dobio dve decenije

J. L.

01. 11. 2019. u 10:41

Изречена пресуда Карољу Лудману: Запалио жену, добио две деценије

Foto: Depositphotos

Meštanin Mola bio okrivljen da je u noći između 24. i 25. maja ove godine u porodičnoj kući ubio ženu Slavicu

KAROLj Ludman iz Mola osuđen je u petak pred Višim sudom u Subotici prvostepenom presudom na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Slavice Ludman. Petočlano veće je odluku donelo jednoglasno, uz obrazloženje da je kriv po svim tačkama optužnice, čiji su navodi tokom postupka i dokazani.

Prema presudi, na koju odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, Karolj je svoju suprugu, u noći između 24. i 25. maja ove godine, u njihovom porodičnom domu u Molu, polio benzinom i zapalio. Iako je na početku priznao da je to uradio, posle je tvrdio da je bacio kanistar sa benzinom koji je eksplodirao. Branio se da nije želeo da namerno ubije suprugu, sa kojom je u braku bio četvrt veka.

- Reč je o teškom ubistvu na svirep način, a nije nesrećan slučaj, kako je to odbrana želela da predstavi - navodi se u obrazloženju prvostepene presude. - Optuženi je bio svestan patnje i bolova koje će oštećena imati, ali se, ipak, odlučio na delo.Pročitajte još: Nisam je polio benzinom, kanta je eksplodirala: Ljubomorni Karolj poriče da je ubio ženu Slavicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije