Odloženo suđenje zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića

J. D. Lj.

01. 11. 2019. u 09:56

Одложено суђење због паљења куће новинара Милана Јовановића

Foto N. Fifić

Naredni pretres zakazan je za decembar kada se očekuje da svi optuženi prisustvuju suđenju i iznesu svoje odbrane
U DRUGOM osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka jer se na pretresu nije pojavio optuženi Igor Novaković, koji je izostao zbog bolesti i nalazi se na bolničkom lečenju.

Naredni pretres zakazan je za decembar kada se očekuje da svi optuženi prisustvuju suđenju i iznesu svoje odbrane.

Na današnje suđenje došao je Simonović kao i još dvojica optuženih i kako saznajemo oni su bili spremni da iznesu odbranu. Tužilaštvo je tražilo od suda da se predmet u odnosu na izostalog Novakovića razdvoji čemu se odbrana usprotivila tvrdeći da bi to bilo onda silovanje postupka i kršenje zakona.

Sud je zbog toga odložio pretres jer smatra da svi optuženi treba validno da iznesu odbranu i da čuju odbrane ostalih sa optuženičke klupe.

Podsetimo, Dragoljub Simovonivić i ostali terete se da su u međusobnom dogovoru prošle godine u decembru zapalili kuću novinara Milana Jovanovića.

Kuća i pomoćni objekti su izgoreli i načinjena je velika materijalna šteta, a novinar i njegova supruga jedva su izvukli živu glavu

Danas je, kao i ranije, na pretresu prisustvovao oštećeni novinar "Žig infa" koji smatra da sve ovo što se događa do sada nije ništa više do razvlačenje postupka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije