ISTRAŽNI organi pokušavaju da identifikuju sve aktere brutalne tuče koja se dogodiloa u sredu na subotičkoj buvljoj pijaci u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga teško povređena. Nastavljeni su privođenje i saslušanje svih onih koji su učestvovali u sukobu dveju romskih porodica, a policija u bolnici čuva povređenog Fejhmija B. (55), koji se tereti da je jednim ubodom nožem usmrtio Berišu Bedžeta (62).

Policija je u tužilaštvo privela S. H. (33), državljanina Nemačke, za koga se sumnja da je, tokom prijema povređenih, u subotičkoj bolnici nožem napao i više puta ubo sina Fejhmija B., kako bi osvetio ubijenog Bedžeta.

Sudija Višeg suda u Subotici odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom S. H. zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i teških okolnosti krivičnog dela. On se pre toga u tužilaštvu branio ćutanjem i nije hteo da iznese odbranu.

- Kako ostali akteri događaja budu identifikovani i privođeni sudiji za prethodni postupak, tako ćemo javnost blagovremeno obaveštavati - kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Podsetimo, incident se dogodio u sredu na platou subotičkog buvljaka. Do svađe i tuče, a potom i brutalnog razračunavanja, došlo je oko podneva. U opštem metežu nekoliko osoba je povređeno, a u lokvi krvi na pločniku je ostao da leži Bedžet. On je samo jednom uboden nožem, ali mu je, prema nezvaničnim informacijama, presečena aorta i iskrvario je nasmrt.

Po dolasku u bolnicu, lekari su pokušali da mu pomognu, ali, nažalost, povrede su bile kobne i mogli su samo da konstatuju smrt. U isto vreme pomoć je ukazivana i drugima. Razjarena Bedžetova rodbina upala je u bolnicu tražeći njegovog ubicu, koji je, takođe s povredama, prebačen u bolnicu.

Jedan od bolničara pokušao je da spreči S. H. da napadne sina osumnjičenog za zločin, ali ga je ovaj odgurnuo svom snagom i zapretio nožem. Tada je S. H. nasrnuo na mladića i ubo ga u ruku. U istom momentu stigla je i policija, na poziv medicinskog osoblja.

Ispred bolnice je nastavljena tuča članova i prijatelja dveju porodica. Videvši da incident izmiče kontroli, jedan od policijskih službenika je izvadio pištolj i dva puta pucao u vazduh, kako bi smirio uzavrele strasti. Posle toga je S. H. razoružan i priveden, a ostali su se razbežali. Tom prilikom niko nije povređen.


PROČITAJTE JOŠ - Obračun porodica na subotičkom buvljaku: Jedan preminuo od uboda nožem, napadač premlaćen, tuča nastavljena pred bolnicom, policajac pucao u vazduh da ih zaustaviMOTIV SE ISTRAŽUJE

U JAVNOSTI se može čuti više verzija sukoba dveju porodica.

- Dok neki svedoci tvrde da je u pitanju snaja koja je plaćena ali nije stigla u novi dom, drugi tvrde da su posredi komplikovani porodični odnosi, a neki čak pominju i novčani dug koji je nastao u inostranstvu - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Ispituju se svedoci i akteri ovog događaja, kako bi se stvorila jasnija slika.