MITAR N. iz Smedereva (34) uhapšen je zbog sumnje da je, posle žestoke svađe zbog posla, sa više udaraca čekićem u glavu, napao Ljubišu S. (44) nanevši mu teške povrede opasne po život. Kako saznaju "Novosti", Ljubiša S. je zadobio prelom lobanje i u teškom je stanju.

Sve se dogodilo prošle sedmice, usred bela dana, oko 11 časova, ispred kuće Mitra N. u smederevskom naselju Carina.

- Došlo je najpre do svađe na ulici ispred kuće okrivljenog, a onda je u jednom trenutku Mitar sa više udaraca čekićem u glavu udario Ljubišu, koji je zadobio teške telesne povrede. Nakon što mu je ukazana pomoć, prevezen je na Urgentni centar u Beogradu. Njegovo stanje je teško - kaže naš izvor iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

PRITVOR UHAPŠENI M. N. nema kriminalni dosije i ranije nije osuđivan. Određen mu je pritvor do 30 dana da ne bi uticao na izjave svedoka.

Kako smo saznali, čovek je operisan, a najverovatnije mu sledi još jedna hirurška intervencija.

Žrtva i napadač se, inače, bave istim poslom, proizvodnjom i tapaciranjem nameštaja.

Kako nezvanično saznajemo, svađa je, navodno, izbila zbog nepoštovanja dogovorenih rokova između dvojice kolega. Svedok ovih nemilih scena navodno je bila majka okrivljenog, koja je bila u dvorištu tokom svađe.PROČITAJTE JOŠ: Ovo su osumnjičeni za otmicu Petra iz Stare Pazove: Dečaka držali 20 sati u napuštenoj vikendici

Ljubiša S. je došao kod kolege da rasprave problem koji je nastao, a u to vreme Mitar je radio u radionici koja se nalazi u sklopu njegove kuće. Sve vreme svađe, imao je čekić u rukama, kojim je prethodno radio. Reč o o manjem čekiću, kojim je, navodno, zadao pet udaraca u glavu oštećenom.

Saznajemo da je ceo događaj snimala kamera sa obližne kuće, ali i da snimak nije najboljeg kvaliteta, pa tužilaštvo od njega neće imati veliku pomoć.

Policija se povodom ovog slučaja nije izjašnjavala.

Mitar N. je uhapšen tek tri dana posle ovog napada. Na saslušanju pred tužiocem negirao je da je napao kolegu, navodeći da se ničega ne seća.

Predstoji saslušanje majke okrivljenog, a tužilac će saslušati i žrtvu kada njegovo stanje to bude dozvolilo.