Vesna Firulović (26) iz negotinskog sela Slatina koja je priznala da je učestvovala u ubistvu svoje dvoipogodišnje ćerke L. F. u kući svoga momka Zorana Albića (24) odmah nakon što je puštena iz pritvora sa suprugom Draganom Purićem zaputila se na groblje gde je krajem maja sahranjena njena ćerka.

Kako saznajemo, Vesna je bila neutešna, plakala je i govorila da ne može da podnese toliku bol. Pričala je svom suprugu Draganu Puriću da je morala da zaštiti svoje dete, ali da ju je bilo strah od besa njenog momka.

Kako se ispostavilo, Albić je nesrećnu devojčicu brutalno pretukao nakon čega je majku izbacio van kuće. Potom su se dogovorili, a Vesna je kasnije kazala da je strahovala da bi Zoran mogao i nju da ubije, pa su se onda dogovorili da istražnim organima kažu da je dete palo sa terase.

Pročitajte još - Očuh ubio devojčicu, pa lagao da je pala?

Na groblju u selu Slatina Vesna je naricala iz sveg glasa nad grobom pokojne ćerke. Zapomagala je i molila Boga da i nju uzme, samo da više ne trpi ovu bol. U jednom trenutku je rekla: "Bolje bi mi bilo da sam i ja umrla, nego što sam doživela da mi se dvoipogodišnja ćerka usmrti na ovako brutalan način, a da ja nisam mogla ništa da učinim".

Grob devojčice L. F. Foto Lj. Trifunović

S druge strane, Dragan Purić, suprug Vesne Firulović, bio je kao od kamena. Šta je preživljavao u sebi, to samo on zna.

Kako nezvanično saznajemo, u kući u Slatini, nakon izlaska iz zatvora bila je i Vesna Firulović. I dok su ukućani u Slatini pokušavali su da je uteše da mora da izdrži kaznu od osam godina zatvora, i da se posle toga u potpunosti posveti petogodišnjem sinu Elvinu, ona nije želela da daje izajve novinarima.

Dom u kome je živela devojčica u Slatini Foto Lj. Trifunović

Umesto nje, to je učinila njena sestra Brankica koja je došla iz Austrije, da se nađe sestri, koja je rekla da će nas tužiti ukoliko nastavimo da uznemiravamo ovu familiju koja je doživela strašnu tragediju.

Vesnina sestra je prokomentarisala i da bi novinari više trebalo da se bave Zoranom Albićem, a ne njenom sestrom koja je, po njenim rečima, takođe žrtva kao i njena ćerka L. F.

Pročitajte još - Skandalozna odluka Suda u Negotinu: Majka koja je dopustila da joj dečko nasmrt pretuče ćerku (2,5) puštena na slobodu

Podsetimo, sredinom maja u porodičnoj kući Albića u negotinskom selu Prahovo, Zoran je brutalno pretukao L. F. i naneo joj teške telesne povrede od kojih je devojčica ubrzo preminula. Na saslušanju je kazao da mu je u svemu tome pomagala i majka devojčice ali je istragom ustanovljeno da on nije govorio istinu. Ako se oglasi krivim, Zoranu preti kazna do 40 godina zatvora.

Takođe, ovih dana, Vesna Firulović trebalo bi da bude upućena, nakon sporazuma koje je postigla sa Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru za krivično delo napuštanje nemoćnog lica, na odsluženje kazne od osam godina zatvora.