HOLANDSKI lekari i dalje se bore za život Jovana Đurovića iz Bara, koji je u sredu po podne teško ranjen u pucnjavi u Amsterdamu. U ovom oružanom napadu ubijen je Goran Savić, poreklom iz Niša, vlasnik picerije u kojoj je došlo do pucnjave. Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za ovu likvidaciju, dok se za drugom osobom i dalje traga.

Savić je, kako prenose holandski mediji, sedeo u svom lokalu sa suprugom kada je ušao jedan muškarac, koji je nedugo zatim izvadio pištolj i zapucao. Jedan od očevidaca je naveo da su se čula četiri hica. Vlasnik picerije je pogođen u glavu, a Đurović u stomak.

Policija se odmah dala u poteru za napadačem, koga je saučesnik čekao u automobilu nedaleko od trga gde je došlo do pucnjave.

Navodno, na autu su bile belgijske tablice. U potragu za njima, holandski istražitelji su angažovali čak i helikopter. Ubrzo je vozilo locirano, a policija je ispalila hice upozorenja.

Jednog napadača je policija uspela da savlada i uhapsi, dok drugog i dalje traže. Holandski istražitelji zatražili su i pomoć građana, koji imaju snimke i fotografije, nastale tokom pucnjave, da ih dostave istrazi.

Ubijeni Savić je sa porodicom živeo i radio u Amsterdamu. Do pre nekoliko godina je živeo u Nišu i, navodno, bio je poznat pod nadimkom Hijena. Jovan Đurović je brat Luke Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela Vrmac u Kotoru 2013. godine, a koji je bio blizak sa vođom "zemunskog klana" Lukom Bojovićem.

Navodno, posle sumnjive pogibije brata, Jovan je, sa Baraninom Alanom Kožarom preuzeo vođstvo grupom, kao i kriminalnim poslovima. Do sada su nekoliko puta pokušavali da ga ubiju, pa su čak 2016. minirali deo groblja gde je grob njegovog brata, planirajući da izazovu detonaciju na zadušnice i tako ga usmrte.

Đurovića su pokušali da ubiju i 2017. u centru Bara. On je tada sedeo na terasi lokala sa prijateljem kada je na njih otvorena vatra iz snajpera. Njegovog druga metak je pogodio u ruku. Napad nije rasvetljen, ali se veruje da je pucano iz automobila u pokretu i da je meta bio Đurović.

PROČITAJTE JOŠ:
VATRENI OBRAČUN U AMSTERDAMU: Ubijen Nišlija, Jovan Đurović teško ranjen (FOTO + VIDEO)

Njega su pokušali da ubiju i bombom velike razorne moći. Prošle godine u centru Bara paklena naprava je otpala sa njegovog vozila. Istraga je pokazala da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba.

Specijalno državno tužilaštvo je za planiranje ubistva Jovana Đurovića podiglo optužnicu protiv Enzana Cirikovića, Eldara i Mirze Nurkovića, Đorđija Cicmila, Darka Milića, Almira Jahovića i Adnana Osmanagića. Poslednja dvojica su u bekstvu.

Jovan Đurović i Alan Kožar dovode se u vezu i sa ubistvom Slobodana Šaranovića, a po navodnom nalogu Luke Bojovića. Istražitelji smatraju da je Jovan Đurović postao meta u ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je odneo brojne žrtave na obe strane.

Goran Savić Facebook


UGOSTITELjSKI POSAO

PREMA objavama na društvenim mrežama, Goran Savić (49) poslednjih nekoliko godina bavio se ugostiteljstvom u Holandiji. Tamo se i oženio i dobio dva sina. Ostao je nejasan njegov odnos sa Jovanom Đurovićem, za koga istražitelji veruju da se i u ovoj zemlji bavio nelegalnim poslovima, posebno trgovinom narkoticima.