Skandalozna odluka Suda u Negotinu: Majka koja je dopustila da joj dečko nasmrt pretuče ćerku (2,5) puštena na slobodu

Novosti online

ponedeljak, 21. 10. 2019. u 12:07

Скандалозна одлука Суда у Неготину: Мајка која је допустила да јој дечко насмрт претуче ћерку (2,5) пуштена на слободу

Foto Facebook/S.M.J.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Negotinu donelo je danas odluku i na slobodu pustilo Vesnu F.

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Negotinu donelo je danas odluku, kojom je na slobodu pustilo Vesnu F., koja je u maju ove godine dopustila svom momku Zoranu A. da njenu ćerku L. F. (2,5) pretuče do smrti, potvrđeno je Novostima.

Odluka suda usledila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv Vesne F., kojom je tereti za krivično delo napuštanje nemoćnog lica, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Ona krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije sprečila Zorana A., muškarca sa kojim je živela, da nasmrt pretuče njeno dete.


PROČITAJTE JOŠ: Očuh ubio devojčicu, pa lagao da je pala?

PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI UŽASA KOD NEGOTINA: Majka i očuh tvrde da je dete palo sa terase, određeno im zadržavanje od 48 sati (FOTO)Podsećamo, trogodišnja L
. F. pronađena je mrtva ispred kuće. Njeno beživotno telo dovezli su taksijem u negotinsku Službu hitne pomoći Zdravstvenog centra, majka Vesna F. i očuh Zoran A. sa tvrdnjom da je devojčica pala sa terase. Nažalost, nije joj bilo spasa.

Obdukcijom je utvrđeno da L. F. nije zadobila povrede na način na koji su njih dvoje to tvrdili. Ipostavilo se da je devojčica usmrćena udarcima. U međuvremenu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva očuhu je određeno zadržavanje.


Obdukcija koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša odbacila je mogućnost da je dete palo sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je devojčica živela poslednjih mesec dana sa majkom.


- Prva izjava majke i očuha bila je da je dete palo sa terase i da se tako smrtno povredilo - izjavio je ranije Dragan Pejkić, zamenik višeg javnog tužioca. - Preduzimajući određene mere i radnje radi provere šta se na mestu radnje dogodilo, izvršili smo uviđaj lica mesta, krim-tehnički ga obradili. Izvršena obdukcija je ukazala da nije dete palo sa terase, tako da smo negirali nastanak povreda kod deteta na taj način. Odmah nakon toga po odobrenju tužilaštva majka i očuh su zadržani.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)