Stravični detalji zločina u Požarevcu: Aleksandar “stojadinom” pregazio baku Ružicu (78) jer su mu naručioci ubistva obećali 400 evra i polovan auto

D. NOVKOVIĆ

19. 10. 2019. u 09:02

Policija shvatila da se ne radi o saobraćajki, kada su videli snimak sa kamera

Стравични детаљи злочина у Пожаревцу: Александар “стојадином” прегазио баку Ружицу (78) јер су му наручиоци убиства обећали 400 евра и полован ауто

Vozilo saobraćajne policije kod mesta ubistva Foto D. Novković

OTAC i sin, Saša S. (47) i Danijel S. (21) obećali su Aleksandru Đ. (22) 400 evra i polovan automobil, kao nadoknadu za ubistvo Ružice Kovač (78) u Požarevcu. Ovo su nova saznanja iz istrage monstruoznog zločina do kojih su došle "Novosti".

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je jednomesečni pritvor za Aleksandra Đ. (22), zbog sumnje da je 14. oktobra izvršio teško ubistvo Ružice Kovač (78). Pritvor od 30 dana određen je i za Danijela S. (21) i njegovog oca Sašu S. (47), zbog sumnje da su izvršili podstrekavanje i pomaganje učiniocu nakon krivičnog dela. Svoj trojici preti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Osumnjičeni Aleksandar pred policijom je priznao delo i ispričao kako ga je izvršio, ali se pred tužiocem branio ćutanjem. Međutim, druga dvojica ponovo su sve priznala i ponovila svoju prethodnu priču. Zasada je nepobitno utvrđeno da je Aleksandar otpozadi, desnom stranom "zastave 101", udario bicikl na kojom je Ružica išla ka svojoj kući Dunavskom ulicom, a zatim pobegao.

U ovom slučaju prvo se sumnjalo da se radi o udesu, ali su nadzorne kamere pokazale da je Aleksandar namerno udario u bicikl. Kad su mu Saša S. i njegov sin mobilnim telefonom dojavili njeno kretanje, on je Ružicu sustigao na putu, zatim zaobišao kako bi se uverio da je to ona, onda se vratio i ponovo krenuo za njom, a potom je udario autom. Nakon toga pobegao je u Mihajlovac, a za njim su autom krenuli Danijel i njegov otac. Zajedno su kupili benzin i zapalili "zastavu 101", a potom se svi vratili u Požarevac.

Mesto ubistva u Dunavskoj ulici

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", dogovor je bio da otac i sin kasnije Aleksandru isplate 400 evra i daju mu svoj polovni auto. Oni su ga podstrekavali na ubistvo, jer je Ružica htela da ih izbaci iz svoje kuće za koju tvrde da su joj platili 10.000 evra, s tim da ona može u njoj doživotno da ostane. Narednih dana uslediće istraga ovog slučaja, kada će biti saslušani svedoci i detaljno analizirani snimci nadzornih kamera i komunikacije preko mobilnih telefona. Takođe, obaviće se i psihijatrijsko veštačenje Aleksandra Đ., za koga se pretpostavlja da je lice sa posebnim potrebama.

Kuća pokojne Ružice

NIJE BILA MATERIJALNO UGROŽENA

NEKE komšije pokojne Ružice smatraju da istražni organi treba da utvrde na koji način je ona prodala svoju kuću. Oni kažu da im je čudno da žena koja ima penziju, što znači da nije potpuno novčano ugrožena, odluči da u svoju malu, prizemnu kuću, useli devetočlanu porodicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)