Suđenje optuženima za pranje novca: Zoran Njeguš bolestan

N. B.

17. 10. 2019. u 17:23

Суђење оптуженима за прање новца: Зоран Његуш болестан

Zoran Njeguš Foto N. Skenderija

Njegov advokat je obavestio veće da optuženi ima akutnih problema sa poremećajem ravnoteže i da mu se zbog toga javljaju nesvestice

NEKADAŠNjI fudbaler, Zoran Njeguš, koji je optužen za pranje para, nije se u četvrtak pojavio pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog zdravstvenih problema. Zbog toga je postupak protiv njega razdvojen u odnosu na preostalih četvoro optuženih do narednog pretresa koji je zakazan za sredinu novembra.

Advokat Aleksandar Aleksić obavestio je veće da Njeguš ima akutnih problema sa poremećajem ravnoteže i da mu se zbog toga javljaju nesvestice. Dokaze o tome, kako je kazao priložiće sudu čim njegov klijent dobije medicinsku dokumentaciju, nakon pregleda koji je trebalo u četvrtak da bude obavljen u bolnici u Užicu.

Pročitajte još - Njeguš sniman nezakonito

Pored Njeguša optuženi su i Draginja Bajić, Nemanja Obradović, Željko Papić i Nebojša Đokić. Na teret im se stavlja da su na svoja imena prebacivali imovinu Vitomira Bajića, protiv koga su se svojevremeno vodili postupci zbog sumnje da je trgovao narkoticima. To je, kako s etvrdi, rađeno kako bi se prkrila činjenica da je on pravi vlasnik nekretnina, čija se vrednost procenjuje na više od dva miliona evra. Inače, Bajić je u međuvremenu preminuo u italijanskom zatvoru.

Pročitajte još - Zoran Njeguš: Ugovori dokaz porekla para

Prema tvrdnjama Tužilaštva, sporno je pet lokala i jedan ugostiteljski objekat na Zlatiboru, kao i stan od 150 kvadrata u Novom Beogradu i udeo u privrednom društvu "Parket planet". Prema njihovom stavu, ni pokojni Bajić, kao ni optuženi, nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina sporne imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije