U TREĆEM osnovnom sudu u Beogradu danas je, saslušanjem oštećenog Šefketa Bajramija (22) nastavljeno suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se tereti za nedozvoljene polne radnje prema pomenutom svedoku, kao i maloletnom L.J. (15), učesnikom emisije "neki novi klinci", koji je ranije ispitan. Kostiću se, takođe, na teret stavlja i posedovanje i omogućavanje uživanja narkotika.

Oštećeni Bajrami, koji je do sada teretio Kostića, sada je naglo promenio iskaz:

- Ne pridružujem se krivičnom gonjenju optuženog - rekao je Bajrami. - Mislio sam da ću tako napraviti sebi alibi zbog teške krađe, ali pogrešio sam.

PROČITAJTE JOŠ - Odloženo suđenje Darku Kostiću zbog bolesti sudije

Na upozorenje sudije da pokušavanjem da izbegne jedno ulazi u izvršenje drugog krivičnog dela - davanje lažnog iskaza, Bajrami je ipak ostao pri svojoj, najnovijoj verziji događaja.

- Unesite u zapisnik da je svedok izjavio da je lagao u tužilaštvu - izdriktirala je sudija, na šta je reagovao Bajrami, rekavši: "Više bih voleo da se upotrebi izraz izmislio priču".

PROČITAJTE JOŠ - ODLOŽENO SUĐENjE DARKU KOSTIĆU: Dizajneru preti privođenje

Bajrami je potom odbio da odgovara na sva pitanja suda, počev od toga kada je i kako došao u kontakt sa Kostićem, do njegovog telefona, kao i zašto ga je prvo optužio za nedozvoljene polne radnje, a sada to pobija.

Bajrami je na kraju rekao da neće ništa više da priča i odbio je da podnese odštetni zahtev protiv modnog kreatora.

Suđenje se nastavlja u novembru.